Moms visas:
 • Svenska
 • Arkiv:
  Kommentarer (0)

  Tips på vad man kan ha i ett första hjälpen kit

  Var ska man ha ett första hjälpen kit?Röda korset rekommenderar att ett välutrustat första hjälpen kit finns tillgängligt på följande platser:I hemmet och i bilenNär du inte vet om det kommer finns ett första hjälpen kit i närhetenPå arbetsplatsen Vad bör finnas i ett första hjälpen kit för hemmet?Det är viktigt att ha ett välfyllt första hjälpen kit i hemmet så att du kan hantera skador och olyckor. Genom att i ett tidigt skede…
  Läs mer
  Kommentarer (0)

  Rubens blåsa

  Introduktion Rubens blåsa även kallat andningsballong är ett medicinskt verktyg som transporterar syre ner i lungorna på patienter som inte klarar av att andas själva, detta kan vara avgörande för om personen ska överleva. Användandet av Rubens blåsa dateras till början av 1900 talet. Det var då som ambulansen från den tiden började transportera dem ombord, så att personer med andningssvårigheter kunde räddas. I början var utrustningen ganska stor,…
  Läs mer
  Kommentarer (0)

  Skyddar ansiktsmasker dig mot det nya corona viruset?

  Spridningen av det nya corona viruset har gjort att miljoner människor söker kirurgiska ansiktsmasker som ett sätt att skydda sig mot viruset, vilket orsakar sjukdomen COVID-19. Sedan utbrottet har människor febrilt letat på nätet och skyndat sig till sina lokala apotek för att hitta masker med hög efterfrågan. Det finns dock många olika typer av ansiktsmasker på marknaden och inte alla är effektiva mot corona viruset. Så, vilken typ av masker kan faktiskt skydda dig mot COVI…
  Läs mer
  Kommentarer (0)

  8 anledningar att teckna ett serviceavtal till din hjärtstartare

  En hjärtstartare är en ytterst viktig medicinsk utrustning som behöver fungera när ett hjärtstopp inträffar. Den behöver fungera varje gång. Vid ett hjärtstopp är tiden knapp och varje minut räknas. Du vill inte att hjärtstartaren ska strula vid ett sådant tillfälle. Hjärtstartaren måste som all utrustning underhållas på rätt sätt. Det finns ett antal saker som måste fungera för att hjärtstartaren ska gå att använd…
  Läs mer
  Kommentarer (0)

  Första hjälpen utbildning

  HLR-Hjälpen tillhandahåller utbildningar inom första hjälpen till företag och privatpersoner i hela Sverige. Våra första hjälpen instruktörer kommer ut på plats till er, vi har med oss allt material som krävs. Med vår första hjälpen utbildning följer ni arbetsmiljölagens krav om att tillräckligt antal personer på arbetsplatsen ska ha kunskaper inom första hjälpen (Arbetsmiljölag (1977:1160).Första hjälpen åtgärder t…
  Läs mer
  Kommentarer (0)

  Första hjälpen kurs

  Första hjälpen definieras som de första åtgärderna som görs vid en akut olycka eller sjukdom. Det kan vara vem som helst som påbörjar dessa åtgärder och de görs för att rädda liv, underlätta lidande, begränsa värre skador och / eller påskynda läkande. För att första hjälpen åtgärderna ska vara säkra och effektiva behöver livräddaren känna igen och bedöma skadan eller sjukdomen innan första hjä…
  Läs mer
  Kommentarer (0)

  Hjärtstartare på engelska eller andra språk

  En hjärtstartare ska vara enkel att använda, till och med för någon som aldrig använt en förut eller som endast gått en enstaka utbildning. Hjärtstartaren ger tydliga röstinstruktioner som användaren följer men skulle du klara av att använda en hjärtstartare som talar ett språk som du inte förstår?Om du aldrig har sett en hjärtstartare förut tror jag att det skulle vara svårt men genom bilderna ändå till slut gå. Som tur är…
  Läs mer
  Kommentarer (2)

  Kan man få bidrag för hjärtstartare?

  Hjärtstartare bidragI och med att hjärtstartare räddar liv och är en kostsam apparat så kan man tycka att det borde finnas något slags bidrag att söka för att skaffa en, i alla fall om den placeras tillgängligt för många människor. Tyvärr existerar inget sådant nationellt hjärtstartare bidrag. Några av våra kunder har dock lyckats få sina hemkommuner att bidra med en mindre summa då det inte funnits någon hjärtstartare i det lokala…
  Läs mer

  Hjärtstartare bäst i test & pris 2021 / 2022

  Sverige är ett av de länder som har kommit längst när det kommer till hjärtstartare. Numera finns de på var och varannat företag. Bostadsföreningar och till och med privatpersoner har börjat få upp ögonen för denna livräddande apparat. Men vilken hjärtstartare är bäst och gör priset på hjärtstartare skillnad i kvalitet? Det finns flera olika modeller att välja på vilket kan försvåra valet när man ska skaffa sin hjär…
  Läs mer
  Kommentarer (0)

  Hjärtstartare utomhus

  Funderar du på att placera er hjärtstartare utomhus? Då finns det några saker att tänka på först. En hjärtstartare är inte gjord för att förvaras utomhus men den kan självklart användas utomhus vid ett hjärtstopp. Många hjärtstartare har en skyddande väska som skyddar och gör det lättare att bära hjärtstartaren med sig. Med en vikt på cirka 2 kg är en hjärtstartare enkel att bära med sig. Förutom väskor fi…
  Läs mer

  Hjärtstartare hemma - köp som privatperson / privat

  Att ha en hjärtstartare i hemmet är något som fortfarande är relativt ovanligt men i och med att priserna för hjärtstartare sjunker börjar även privatpersoner titta på möjligheterna att köpa hjärtstartare privat. Man kan fråga sig om en det är värt att ha en hjärtstartare hemma och svaret blir att det beror på. Till exempel inträffar 70% av alla hjärtstopp utanför sjukhus i hemmet. För varje minut som går vid ett hjärtstopp mi…
  Läs mer

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag