Moms visas:
 • Svenska
 • LifeVac när någon sätter i halsen

  LifeVac är en livräddande åtgärd som kan användas när någon i omgivningen har satt i halsen och inte kan andas. Det är en revolutionerande produkt som genom snabb och effektiv handling är fungerar mycket bra när luftvägarna är blockerade, speciellt när andra metoder såsom ryggdunk, Heimlichmetoden och HLR inte fungerar. 

  Med en LifeVac på alla offentliga platser, i restauranger, på arbetsplatser, skolor och i hemmet kan många fler räddas när de har satt i halsen och drabbats av andnöd. 

   

  LifeVac räddar liv med vakuummetod

  LifeVac använder en enkel teknik för att avlägsna mat eller andra föremål som har satt sig fast och blockerar luftvägarna. Produkten är så pass enkel att använda att den varken kräver vare sig utbildning eller erfarenhet. Istället kan alla använda den i nödsituationer utan att tidigare ha testat. I ett test klarade LifeVac av att avlägsna ett föremål 500 av 500 gånger med max tre försök: https://journals.lww.com/ajg/Fulltext/2015/10001/LifeVac__A_Novel_Apparatus_to_Resuscitate_a.1624.aspx.

  LifeVac använder sig av vakuum för att få loss det föremål som blockerar luftvägarna. Maskinen består av en stor spiral som skapar vacuumet samt en ansiktsmask. När masken placeras över munnen och spiralen pressas ner skapas ett vacuum. När spiralen sedan pressas uppåt kommer föremålet att lossna och följa med upp. 

  Det är en livräddande produkt väl värd investeringen. En LifeVac kan rädda de liv som inte ryggdunk och buktryck kunde hjälpa. LifeVac är dessutom en livräddande åtgärd för rullstolsburna vars luftväg har blockerats. På rullstolsburna är det nämligen extra svårt att utföra korrekta ryggdunk och buktryck och här kan en LifeVac vara avgörande för räddningen. 

   

  Lämplig för alla åldrar

  LifeVac är en relativt ny produkt och den använder sig av en innovativ teknik. Den används manuellt och är så pass enkel i sin utformning att man även kan använda den på sig själv. 

  LifeVac kan användas på människor av alla åldrar, såväl barn som vuxna. Det enda som krävs för att produkten ska anpassas efter de olika åldersgrupperna är olika ansiktsmasker. Det finns nämligen tre olika masker till LifeVac för att den ska ha en så pass korrekt inverkan som möjligt. En mask för vuxna en för mindre barn och en för barn över 18 kilo. 

  För att hålla produkten så ren och hygienisk som möjligt bör masken alltid kasseras efter varje användning. Därmed behöver man köpa nya masker när ens LifeVac har använts. Oavsett var produkten finns bör man alltid se till att ha alla tre masker tillgängliga, då vem som helst i närheten kan drabbas av andnöd. 

   

  Enkel manuell användning

  Det är lätt att drabba av panik när någon i närheten sätter i halsen. Att då påbörja räddande behandlingar såsom ryggdunk och buktryck kan verka för läskigt för många, och det är få som vågar ingripa. Dessa behandlingar fungerar dessutom endast i 70 % av fallen även om de utförs korrekt av professionellt utbildade.

  En LifeVac är därför mycket bra att ha i närheten då den är enkel att använda samtidigt som det är omöjligt att skada den drabbade genom användningen. En LifeVac riskerar inte att flytta föremålet längre bak i luftvägarna, istället gör vacuumet att det sugs framåt.

  1 kommentar

  Jessica9 månad sedan
  Såg hur en man räddade livet på ett barn runt två år med hjälp av den här på en restaurang.
  En önskan vore att dessa fans till hands när något sådant inträffar.

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag