Moms visas:
 • Svenska
 • Köp brandutrustning till hemmet eller företaget

  Något som alltid är viktigt att utrusta bostäder, arbetsplatser och offentliga miljöer med är brandvarnare. Dessutom får ni en optimal brandsäkerhet genom att även inkludera brandfiltar och pulverbrandsläckare i er utrustning. Här på HLR-Hjälpen har vi all den brandutrustning ni behöver till hemmet eller företaget. 

  Att investera i brandsläckare, brandvarnare och brandfiltar kan vara skillnaden på liv eller död. Det är dessa produkter som kan avgöra om ett hus kommer att klara sig eller brinna ner till grunden. Det gäller för alla typer av byggnader, allt från bostäder till kontorskomplex.

  Att förebygga en brand är enklare än vad man kanske tror. Det gäller bara att köpa rätt brandutrustning och placera den på rätt platser i huset. Se till att alltid vara rätt utrustade om en brand skulle uppstå. En brandvarnare är till exempel en mycket billig livförsäkring. 

   

   

  Brandvarnare räddar liv

  Enligt artikeln Dödsfall vid bränder - skyddet för riskgrupper kan förbättras som publicerats i Läkartidningen inträffar det årligen cirka 110 bränder i Sverige med dödlig utgång: https://lakartidningen.se/wp-content/uploads/OldPdfFiles/2003/26429.pdf. I dessa bränder omkommer runt 125 människor. Statistik visar på att äldre samt rörelsehindrade personer är överrepresenterade bland de omkomna. Om brandvarnare hade varit installerade i dessa byggnader hade många av de omkomnas liv kunnat räddas. 

  En av de vanligaste brandorsakerna är bortglömda cigaretter och även en bortglömd spis som är igång är en vanlig orsak. Med en brandvarnare installerad på varje våning i huset och även gärna i köket kan fler räddas. Brandvarnare från Origo kan trådlöst seriekopplas så att alla brandvarnare varnar ifall en nås av rök. På så sätt kan ni snabbt uppmärksamma bränder i bostäder eller på arbetsplatser innan de blir allt för kraftiga. Det bästa är dock att installera en brandvarnare i varje rum. 

   

   

  Släck brand i kläderna med en brandfilt

  En brandfilt kan vara det som släcker en brand och räddar liv. Hos oss på HLR-Hjälpen finner ni en brandfilt av mycket hög kvalitet från Housegard. Det är en självklar produkt som bör finnas i alla hem. Den hjälper er nämligen att kväva bränder. Om det börjar brinna i någons kläder är en brandfilt det effektivaste sättet att snabbt släcka branden. Den säkerställer nämligen att allt syre tas bort vilket gör att elden dör ut. 

   

   

  Utrusta hemmet med en pulverbrandsläckare

  De senaste åren har det blivit vanligare med brandsläckare i de svenska hemmen. Hos oss på HLR-Hjälpen finner ni en väldesignad pulverbrandsläckare som gärna kan stå synligt och alltid finnas nära till hands. Framförallt är brandsläckaren från Housegard enkelt att använda och kan släcka upp till 60 % större bränder än vad andra märken klarar av.

  Pulverbrandsläckaren passar inte bara bra i hemmet utan även på mindre kontor. Pulverhar nämligen den bästa släckeffekten och dessutom är det ett kostnadseffektivt material. Pulver förhindrar fortsatt förbränning och återantändning samt kyler branden. Dessutom kan det användas för bränder i såväl trä, vätskor och gaser. Med en pulverbrandsläckare i hemmet eller på kontoret kan ni helt enkelt känna er trygga med det faktum att ni har de bästa förutsättningarna för att rädda såväl byggnaden som era liv vid en brand.

   

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag