Moms visas:
 • Svenska
 • Köp HLR-Dockor till ett bra pris

  HLR dockor är tillbehör som används vid utbildningar i Hjärt- och Lungräddning (HLR). Hos oss hittar du flera olika HLR-dockor att välja mellan. Det är skillnad på att ge hjärt- och lungräddning till ett litet barn jämfört med en vuxen och därför säljer vi dockor i olika storlekar – från baby till vuxen. Dockorna har också olika funktioner beroende på tillverkare. Samtliga HLR-dockor har en realistisk anatomi, vilket är en förutsättning för att kunna lära sig utföra hjärt-och lungräddning på ett korrekt sätt. I vårt sortiment hittar du HLR dockor från välrenommerade tillverkare som Laerdal, Prestan och Ambu. Vi erbjuder några av de populäraste modellerna av HLR dockor på marknaden, allt från Little Anne till Prestan professional och Choking Charlie.

  Populära produkter i underkategorierna

  HLR-dockorna levereras med mjuka väskor som underlättar transport och förvaring. Vissa väskor är också utrustade med hjul. Till varje HLR docka medföljer också en tydlig användarmanual som gör det enkelt att komma igång. Till varje modell finns en rad olika tillbehör som effektiviserar undervisningen och säkerställer god hygien. Tack vare att delar som slits enkelt kan bytas ut, kan ni använda era HLR dockor under en lång tid. För utbildningar med många deltagare är dessutom dockor med den tekniska funktionen QCPR praktiska eftersom läraren kan följa upp till sex elever samtidigt på den tillhörande appen. 

   

   

  Helkroppsdockor

  Helkroppsdockorna, till exempel Resusci Anne och Resusci Junior, är de mest avancerade dockorna och är perfekta att använda för scenarioträning, vilket oftast sker i professionella sammanhang. Till helkroppsdockan finns en mängd olika tillbehör att köpa och det går att anpassa dockan utifrån behov och önskemål. Du kan också köpa till ben och armar för övningar i traumasjukvård, samt räddnings- och losstagningstekniker. Det finns dessutom flera olika tekniska tillbehör som QCPR med en app och SkillGuide, genom vilka övningarna kan mätas och kontrolleras. Det är en funktion som är mycket användbar när flera personer ska utföra övningar samtidigt, eller om du vill gå igenom övningarna med eleverna i efterhand på en skärm.

   

   

  Halvkroppsdockor

  Om du främst behöver en HLR docka för att exempelvis hålla utbildningar i skolor eller på företag är en halvkroppsdocka ett fullgott och smidigt alternativ. De har korrekt anatomi och håller samma höga kvalitet som helkroppsdockorna, men är något billigare. De är även lättare att förvara tack vare den mindre storleken. Vi erbjuder halvkroppsdockor från både Prestan och Laerdal (Little Anne). Little Anne kommer numera med QCPR, men det finns också ett uppgraderingspaket att köpa till för den som har en tidigare modell. Du kan även köpa halvkroppsdockorna i 4-pack, vilket är praktiskt om du har större grupper under utbildningarna.

   

   

  HLR-dockor till grundutbildning i HLR

  För att en docka ska kunna användas till grundutbildningar i HLR är det nödvändigt att bröstkorgen höjs synbart vid inblåsning, samt att dockan indikerar om bröstkompressionerna är tillräckligt djupa. Hos oss hittar du flera dockor som uppfyller dessa krav, bland annat Little Anne och Prestan professional vuxen. Dessa funktioner ger deltagarna omedelbar feedback och hjälper dem att hitta rätt teknik. 

  Vid utbildningar är det viktigt att hålla en god hygien för att undvika smittspridning. När mun-mot-mun-metoden tränas överförs saliv och därför är det viktigt att rengöra HLR-dockan mellan varje användning. Vi har utbytbara ansiktsskydd för en hygienisk undervisningsmiljö, samt rengöringsservetter som gör det enkelt att rengöra dockan mellan varje kursdeltagare. Hos oss finns också ansiktsdukar som byts mellan varje deltagare. Luftvägarna till HLR-docka bör också bytas efter dags användning, och även dessa hittar du hos oss.  

   

   

  HLR-dockor för barn-HLR

  Vi har också ett flertal dockor för realistiska övningar när ni ska lära er att utföra HLR på barn och ungdomar. Teknikerna skiljer sig beroende på om barnet är äldre eller yngre ett år och därför finns två typer av HLR-dockor: junior och baby.

  För träning på barn som är äldre än ett år rekommenderar vi dockan Little Junior. Den är realistisk, billig i inköp, hållbar samt har en lätt vikt. Den har alla viktiga HLR-funktioner som krävs för att träna hjärt- och lungräddning på yngre barn.

  Om du håller i kurser som instruerar i HLR för bebisar är dockan Resusci Baby lämplig. Dockan har ett realistiskt utseende vilket ger en mer precis utbildning. Resusci Baby har uppdaterats och fått förbättrad mätning av kompressioner och inblåsningar. Den nya tekniken ger dina studenter möjlighet att mäta och förbättra sina insatser under kurstillfällena mer än tidigare. Modellen har ett flertal funktioner som exempelvis:

  Kompressionsmöjlighet av bröstkorgen på fyra centimeter.

  En verklighetstrogen anatomi både gällande kropp och huvud.

  Bröstkorgen häver sig både vid andningsballong och mun-mot-mun metoden.

  Mer exakta mätningar, detaljerade skärmbilder och en sensor som anger rätt placering av dina fingrar.

   

   

  Paketerbjudanden

  Vi säljer flera olika typer av utbildningspaket med HLR-dockor. Dessa paket kan innehålla till exempel en hel familj, Little Family, vilket är praktiskt om du vill kunna täcka in samtliga ålderskategorier i en utbildning. Vi har också paket med enstaka dockor där det medföljer tillbehör av olika slag, exempelvis extra armar och ben, mätverktyg som kontrollerar effektiviteten i din hjärt- och lungräddning, kläder och olika typer av förvaringslösningar. I paketen är oftast ett startkit för rengöring av din HLR-docka inkluderat. Om du ska ordna utbildningar för större grupper säljer vi även 4-pack av exempelvis Little Anne och Prestan, både barn- och vuxenmodeller.

   

  Studier visar att återkopplingstekniken som används i våra mest sålda HLR dockor med QCPR (Little Anne, Little Junior & Resusci Anne) visar att inlärningen och förståelsen ökar hos eleverna (Does real-time objective feedback and competition improve performance and quality in manikin CPR training – a prospective observational study from several European EMS) av JR Smart,corresponding author K. Kranz, F. Carmona, TW Lindner, and A. Newton.

   

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss.

  FAQ

  Vilken HLR docka bör man ha?

  Det finns flera olika tillverkare av HLR dockor. Ledande är norska Laerdal som håller hösta kvalitet och realism på sina HLR dockor. Laerdals HLR dockor finns i alla storlekar och med alla möjliga funktioner. Några av de mest sålda är Little Anne QCPR, Little Junior QCPR, Little Baby QCPR, Resusci Anne QCPR och Choking Charlie.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag