Moms visas:
 • Svenska
 • Resusci Anne

  Hur gör du egentligen när olyckan är framme? Svaret på den frågan och kunskaper i hjärt- och lungräddning har den här klassiska dockan gett oss sedan 1960. Resusci Anne tros ha tränat mer än 400 miljoner människor i HLR-teknik och räddat många liv. Resusci Anne är tänkt att användas för att simulera akutvård såväl inom som utanför sjukhusmiljö och passar därför utmärkt även för företag, skolor och andra organisationer där hjärt- och lungräddning kan tänkas behövas. För dig som vill ta steget fullt ut i träningen är denna storsäljare från Laerdal Medical ett givet val.

  Resusci Anne - verklighetstrogen HLR docka

  Verklighetsanpassade funktioner

  För att komma så nära verkligheten som möjligt är Resusci Anne utrustad med mängder av specialfunktioner. Det innebär:

  Att dockan är anatomiskt korrekt utformad vad gäller utseende och storlek för att skapa en verklighetskänsla när utövaren försöker få igång andningen och hjärtverksamheten. Genom tillval av ansikte med dekor kan Resusci Anne få ännu mer personlighet.

  Att ett ventilationssystem ser till att dockans bröstkorg rör sig vid korrekt utförd teknik när mun-mot-mun metoden tillämpas. Med ansiktsdukar möjliggörs en mer hygienisk träningsmiljö där flera individer kan träna på samma docka.

  Att designen möjliggör för utövaren att träna och finjustera kompressionstekniker. Dockan mäter till exempel kompressionstryck, uppsläpp och hastighet vid utförandet. OBS gäller endast Resusci Anne QCPR dockorna.

  Att en pulsballong med slang kan användas för att skapa en realistisk situation som inkluderar pulssimulering.

  Tillval för vassare träning

  För att maximera utbildningen erbjuder vi många tillval som är kompatibla med din Resusci Anne. Du kan enkelt kombinera, byta och komplettera olika produktdelar för att anpassa dockan efter dina behov. Hos oss finns såväl helkroppsdocka som halvkroppsdocka och vissa delar av produkten finns i både hårdplast och skumgummi. Andra tillval är kroppslemmar med brännskador, skärsår eller benbrott. Dockan kan även utrustas med jacka, extra ansikten, ansiktsdukar och pulsballong med slang – för att nämna några alternativ.

  Om du har för avsikt att tillämpa utbildning inom hjärt- och lungräddning som en kontinuerlig process kan vi även rekommendera elektronisk utrustning som komplement. Med produkten SimPad PLUS SkillR IE kan du få återkoppling i realtid, utföra mätningar och lagra data för utvärdering. Denna smidiga programvara kan både anslutas trådlöst eller via USB-port på din dator. Rent praktiskt kontrollerar den viktiga nyckelfaktorer på detaljnivå – exempelvis cirkulation, pulsslag och luftvägsfunktioner. För dig som söker billiga alternativ finns en skillguide som också ger omedelbar rådgivning i mer avskalad form.

  Vem kan använda Resusci Anne?

  En stor fördel med Resusci Anne är att dockan är framtagen för att passa i flera olika sammanhang, oavsett om det rör sig om en utbildning för sjukhuspersonal, skolelever eller kontorspersonal på ett företag. HLR-dockan kan också med fördel användas om du håller kurser för att utbilda privatpersoner i mindre grupper. Dockan är enkel att förflytta mellan platser om utbildningarna äger rum på olika ställen tack vare den medföljande bär- eller rullväskan. Den nya QCPR-tekniken underlättar också undervisningen i alla miljöer.

  Eftersom dockan finns i olika modeller och med separata kroppsdelar kan den enkelt anpassas efter behov, målgrupp och svårighetsgrad på utbildningen. Halvkroppsmodellen funkar utmärkt för utbildningar i hjärt- och lungräddning, medan exempelvis Torso-modellen kan kompletteras med armar och ben för trauma- respektive räddningsövningar. Det finns också tillval för att träna administrering av IV-läkemedel. Allt detta gör Resusci Anne till ett särskilt bra val för kontinuerlig utbildning inom vården 

  En av de viktigaste egenskaperna för att utbildningen i hjärt-och lungräddning ska bli så autentisk som möjligt är att utbildningsdockan har en korrekt anatomi. Resusci Anne har detta och dessutom tre olika bröstkorgsfjädringar vilket gör det möjligt att öva korrekt kompressionsteknik för flera olika kroppstyper. 

  Resusci Anne QCPR

  Den nya tekniken QCPR i kombination med en SkillGuide och en app har visat sig vara mycket effektiv för hjärt- och lungräddning eftersom den skapar större engagemang och ger omedelbar feedback. Tekniken sporrar tävlingsinstinkten hos deltagarna och har visat sig ge förbättrade resultat på utbildningarna. Appen ger även möjlighet för läraren att följa sex deltagare åt gången under en utbildningssession, en stor fördel om det handlar om undervisning i större grupper. Med hjälp av appen kan du direkt se om något moment inte lyckas och ge den eleven möjlighet att träna extra på det. 

  Det finns även en app för deltagarna att ladda ner som ger dem möjlighet att kunna fortsätta öva när utbildningen är över. Appen är lätt att avläsa och gör det också möjligt för deltagarna att instruera varandra när ingen instruktör finns tillgänglig.  

  Den här tekniken i kombination med den omedelbara feedbacken underlättar korta och effektiva träningssessioner. Det gör det enklare att planera in regelbunden träning i ett annars hektiskt schema, något som är viktigt för att hålla kunskaperna vid liv – särskilt hos vård- och räddningspersonal.

  Hitta en Resusci Anne-docka hos oss

  Oavsett om du vill köpa en halv- eller helkroppsdocka, utvalda delar eller tillbehör till en Resusci Anne kan du hitta det hos oss. Produkterna är prisvärda samtidigt som de håller hög kvalitet och är tåliga. Samtidigt är de lätta att använda och kräver ingen större förberedelse innan användning. Skulle du behöva ett förtydligande ingår alltid en tydlig och lättförståelig manual. Hos oss hittar du också utbytesdelar till HLR-dockan så att du kan byta ut dem allteftersom slitage och hygienkrav kräver det. Detta innebär en lång livstid för Resusci Anne och gör därmed denna HLR-docka till en bra investering för dig.

   

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag