Moms visas:
 • Svenska
 • Resusci Junior

  En mer realistisk docka än Resusci Junior för hjärt- och lungräddning på barn mellan 1–12 år är svår att hitta på marknaden idag. Storleksmässigt är dockan jämförbar med ett barn i 5-årsåldern, vad gäller längd och vikt. Eftersom den är anpassad och framtagen för både land- och vattenmiljöer kan mängder av situationer tränas in och simuleras. Resusci Junior finns i halvkropp och helkroppsversion. Numera finns även Resusci Junior med Laerdals QCPR teknik som ger digital feedback på utförd hjärt-lungräddning. Eftersom HLR till barn kan vara extra svårt och laddat jämfört med HLR på vuxna så kan den tydliga QCPR feedbacken verkligen vara ett tryggt stöd för dig som instruktör och deltagare. Feedback kan fås genom att koppla in en skillguide alternativt genom Laerdals gratis app som du kan ladda ner till din mobila enhet såsom till exempel mobiltelefonen.

  Ett komplett paket när du köper en docka av modellen Resusci Junior QCPR med tillhörande skillguide får du följande tillbehör:

  En realistisk docka av hög kvalitet vars anatomi liknar den hos ett riktigt barn.

  En skillguide som ger återkoppling i realtid och ger support för placeringar av fingrar, tryck, kompressionsdjup och inandningstekniker. Övningen blir mycket detaljerad med denna effektiva programvara.

  En smart bärväska för enkel transport av dockan.

  En träningsmatta för extra komfort vid övningstillfällena.

  En träningsoverall som ger extra tyngd och realism vid livräddningsövningar i vatten.

  En flaska med rengöringsmedel för att hålla dockan ren.

  En bruksanvisning med tydliga beskrivningar och instruktioner.

  Naturligtvis kan du även köpa Resusci Junior utan skillguiden till ett lägre pris. En skillguide är dock att föredra om du lär ut till större grupper och vill försäkra dig om att allt går rätt till. Med den direkta återkopplingen från din skillguide vet du vad eleven behöver träna mer på och du kan fånga upp detaljer som är svåra att uppfatta med blotta ögat.

  Resusci Juniors egenskaper
 bortsett från att dockan är verklighetstrogen och anatomiskt detaljerad finns en rad smarta funktioner för att din livräddningsteknik ska utvecklas.

  Bland annat har dockan egenskaper som:

  Avtagbara ansikten som går att återanvända efter rengöring.

  Engångsluftvägar som är smidiga att byta och gör dockan enkel att hålla ren. Dessa är optimala för god hygien vid övningstillfällen med ett större antal deltagare. Funktioner som gör att luftvägar endast öppnas under förutsättning att rätt teknik används. Utövaren behöver således tillämpa samma teknik som i verkligheten genom att lyfta dockans haka och käke bakåt i rätt position. Bröströrelse när korrekta inblåsningar utförs. Bröstkorgens motstånd ger också en känsla som liknar bröstkompressioner på ett riktigt barn. Realistisk simulering av halspuls.

  Samma ansikten och luftvägar går att använda till modellen Little Junior som också är ett prisvärt komplement.

   

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag