Moms visas:
 • Svenska
 • Little Junior QCPR

  Little Junior QCPR är en perfekt HLR-docka för att träna HLR på yngre barn. Eftersom tekniken för hjärt- och lungräddning skiljer sig åt beroende på om den utförs på vuxna eller barn är det viktigt att träning ges på en docka med realistisk anatomi för att säkerställa korrekt teknik. Little Junior QCPR med återkopplingsteknik hjälper instruktörer att ge en korrekt återkoppling, vilket förbättrar inlärningen och även utförandet. Ju bättre tekniken sitter, desto snabbare, säkrare och med större självförtroende kan man ingripa i ett nödläge. Det är särskilt viktigt när det gäller barn, som är känsliga för syrebrist, och där det därför är viktigt att kunna agera snabbt.

  Träna HLR för barn med Little Junior QCPR

  Tekniken som används på barn varierar beroende på barnets ålder. Little Junior QCPR används för att träna på HLR för barn som är äldre än ett år och upp till åtta år. Det är en hållbar docka med lätt vikt, vilket gör den enkel att hantera. HLR-dockan har alla de funktioner som krävs för en effektiv inlärning av hjärt- och lungräddning samt en verklighetstrogen anatomi både vad gäller kropp och huvud.  

  Little Junior QCPR är tålig och kompressionstester gjorda av företaget som tillverkar dockan har visat att inget slitage kunde påvisas efter en miljon kompressioner på 5 cm. Det gör den till ett bra val i utbildningsverksamhet för exempelvis förskolor, skolor och idrottsföreningar. Alla delar som slits kan enkelt bytas ut och i vårt sortiment hittar du alla tillbehör du behöver, inklusive rengöringsservetter samt utbytbara ansikten och luftvägar för en hygienisk träning.

  Återkoppling ger bättre slutresultat

  Little Junior QCPR ger återkoppling i realtid på bröstkompressioner och ventilationer, vilket innebär att du direkt kan ge deltagarna tips på förbättringar. De får dessutom en rapport med totalpoäng efter utbildningen. Med denna teknik är det är möjligt att övervaka upp till sex kursdeltagare. En handhållen enhet används för att övervaka deltagarnas prestationer, såsom djupet på bröstkompressioner. Kursdeltagarna kan även kontrollera sina egna prestationer med hjälp av en app eller en ansluten SkillGuide-enhet (vilken kan köpas separat). Det korrekta kompressionsdjupet är normalt 5–6 cm men det är viktigt att lära sig känna vad som är korrekt djup eftersom det varierar beroende på individens bröstkorg. En kort kurs på cirka en timme är vad som behövs för att lära sig HLR. Med Little Junior QCPR får deltagarna detaljerad feedback som underlättar inlärningen ytterligare.

  Frekvent träning för bästa resultat

  Målet med räddningen är att försöka få igång hjärtverksamheten och andningen igen om barnet till exempel har fått matbitar i halsen som lett till andningsstopp. Hjärtat eller andningen kan även sluta att fungera vid förgiftning eller drunkningsolyckor. 

  Objektiv återkoppling och poängsättning hjälper till att motivera deltagare på en träningskurs. Ett QCPR Race kan köras för att engagera deltagarna som tävlar mot varandra, men återkopplingen kan också motivera kursdeltagare att förbättra sina resultat. Det är viktigt med träning i korta frekventa intervaller för att försäkra sig om att kompetensen bibehålls. Frekventa träningar ökar självförtroendet och är ett effektivt sätt att bygga upp och förbättra kompetensen. QCPR-tekniken underlättar frekventa träningstillfällen och Little Junior QCPR är därför ett bra val för alla företag och organisationer som behöver personal med uppdaterade kunskaper om HLR för barn.

   

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag