Moms visas:
 • Svenska
 • Utbildningspaket

  För att ni ska kunna lära ut hjärt- och lungräddning på absolut bästa sätt är det bra att ha en HLR-docka till hjälp. På så sätt kan ni enkelt instruera och visa på dockan hur HLR ska utföras. Dessutom kan deltagarna själva testa att ge HLR. Genom praktisk övning kommer de dels att lära sig rätt utförande och dels att minnas utförandet enklare.

  Med vårt utbildningspaket på HLR-Hjälpen skapar ni rätt förutsättningar för en optimal HLR-träning. I paketet ingår nämligen dockor i alla storlekar, vilket innebär att deltagarna kan öva på HLR på såväl vuxna och barn som spädbarn.

  Hjärtstopp kan drabba människor i alla åldrar och det är olika tekniker som behövs för att utföra HLR beroende på hur stor människokroppen är. Att därför ha fått öva på en docka av korrekt storlek ger viktig kunskap.

   

   

  Utbildningspaket med 3 HLR-dockor

  I utbildningspaketet ingår följande dockor: Little Anne QCPR, Little Junior QCPR samt Little Baby QCPR. Detta familjepaket innebär att ni kan lära ut HLR på alla åldrar. På dockan i spädbarnsstorlek lärs HLR för 0–1 år ut. På dockan i juniorstorlek lärs HLR för barn på 1–12 år ut och på dockan i vuxenstorlek lärs HLR på tonåringar och vuxna ut. 

  Utbildningspaketet kommer från Laerdal och är komplett med allt ni behöver för er HLR-kurs. Dockorna har ett verklighetstroget utseende och kläder. De kommer med extra ansikten, luftvägar, batterier och träningsmatta. 

  Dessutom inkluderas det en väska på hjul där alla dockor och extramaterial får plats. I väskan kan de både förvaras och transporteras på ett säkert sätt. Alla dockor i utbildningspaketet använder sig av Laerdals CPR-teknik vilket ger deltagarna visuell feedback. På så sätt vet de omedelbart om de utför sin HLR på rätt sätt eller ej. Det är det viktigt hjälpmedel när de till exempel ska öva på att utföra bröstkompressioner. 

   

   

  Lära ut HLR med simulationsövning

  Att ge en korrekt utförd hjärt- och lungräddning är viktigt och genom att lära ut HLR med utbildningspaketet kan fler liv räddas. När någon drabbas av ett hjärtstopp slutar hjärtat att pumpa ut blod i kroppen. Detta medför att kroppen drabbas av syrebrist. För att öka chansen för överlevnad är det viktigt att HLR påbörjas så fort som möjligt: http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:387213/FULLTEXT01.pdf

  Människor som har deltagit i en HLR-utbildning är mer förberedda att snabbt kunna ingripa om ett kritiskt läge skulle uppstå. De har även under sin HLR-utbildning fått lära sig att det varken är svårt eller farligt att utföra HLR. Med fler som ut utbildade i HLR ute i samhället kommer fler att kunna räddas. Det sker nämligen tusentals hjärtstopp i offentliga miljöer, på arbetsplatser och i hemmen varje år. 

  För att hålla era HLR-dockor så hygieniska som möjligt är det bra att beställa tillbehör såsom våtservetter och ansiktsskyddsdukar. Här på HLR-Hjälpen finner ni allt som behövs för att hålla dockorna rena. Ansiktsskyddsdukar är det perfekta tillbehöret under en träningssession. På så sätt kan flera deltagare utföra HLR på samma docka. För att rengöra dockorna kan våtservetterna användas.

   

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag