Moms visas:
 • Svenska
 • Ambu

  Om ni letar efter en användarvänlig HLR-docka, då har Ambu ett bra utbud för er. Här hos HLR-Hjälpen hittar ni Ambu HLR-dockor i såväl vuxenstorlek som bebisstorlek. Därmed kan ni ge en mångfaldig utbildning i hjärt- och lungräddning som är anpassad för att rädda liv i olika åldrar.

  Ambu HLR-dockor

  Ambus HLR-dockor är verklighetstrogna och underlättar för träningen. De kan användas både av instruktörer för att lära ut HLR och av deltagare för att öva på att utföra det. Genom att utbilda med HLR-dockor hjälper ni fler att kunna och våga rädda liv vid hjärtstopp.

   

  Effektiv utbildning med Ambu HLR-dockor

  Ambu HLR-dockor ger en effektivutbildning där kunskaperna direkt för användas i praktisk övning. HLR-Hjälpen säljer Ambudockor i vuxenstorlek och bebisstorlek.

  Ambu Sam är en tillsluten torso som har alla de anatomiska delar som krävs för att ni ska kunna öva på hjärt- och lungräddning. Det som är bra med Ambu Sam är att den även kan användas för att öva på att använda en hjärtstartare. Om den används för det sistnämnda är det utmärkt för att öva på var på kroppen hjärtstartarens elektroder ska placeras. Ambu Sam indikerar när bröstkorgen höjs vid inblåsningar. 

   

   

  HLR-dockor i vuxen och bebisstorlek

  Ambu Sam är enkel att förvara, tar liten plats och är lättviktig. Därmed är den enkel att förvara och transportera. Den säljs dessutom tillsammans med en speciellt utformas bärväska vilket underlättar för transporten. Ambu Sam kan användas under en lång tid och vid många träningssessioner. Den är slitstark och tålig. Det medföljer lungor som kan bytas ut mellan träningssessionerna för att hålla dockan hygienisk. 

  Utöver Ambu Sam har HLR-Hjälpen även Ambu Baby. Detta är en realistisk och verklighetstrogen HLR-docka där ni kan lära ut HLR på spädbarn upp till ett års ålder. Dockan består av hela bebisen kropp för att lära ut korrekt hantering och den kommer med fem ansikten och 100 lungor. Precis som med Ambu Sam indikerar även Ambu Baby när bröstkorgen höjs vid inblåsningar. 

   

   

  Livräddning bör läras ut i alla miljöer

  Ambu HLR-dockor hjälper er att undervisa i livräddande åtgärder och ger kursdeltagarna goda möjligheter att öva. Med rätt kunskap är det mer troligt att någon kommer att ingripa om ett hjärtstillestånd uppstår. En HLR-utbildning skänker nämligen inte bara kunskap utan även trygghet. 

  Livräddande produkter från Ambu togs fram av den danska ingenjören Dr Holger Hesse tillsammans med Prof. Dr Henning Ruben med start 1953. De HLR-dockor som finns är av hög kvalité och kan användas under många undervisningstimmar. De mest avancerade BLS- (Basic Life Support) och ALS- (Advanced Life Support) dockorna såldes till sjukvård och sjukhus, läkare, räddningsaktion och militär - kort sagt för alla som utför livräddande operationer. 

  Med dessa dockor kan ni undervisa alla som rör sig på skolor, arbetsplatser och offentliga miljöer. Ambu HLR-dockor kan även med fördel användas för att undervisa skolelever i HLR. Den internationella rekommendationen är att HLR ska läras ut från och med 12 års ålder: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6095555/. På så sätt kan man redan vid ung ålder känna sig trygg med att man kan livräddning. Dessutom är man vid 12 års ålder fysiskt kapabel att utföra HLR.

   

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag