Moms visas:
 • Svenska
 • Tillbehör till hjärtstartare - Elektroder, batterier & service

  Ni har snabbt elektroder och batterier på plats hos er för att säkerställa funktionsdugligheten på er hjärtstartare. Ni kan även kontakta  oss om ni behöver hjälp med bytet. Det vanligaste felet på hjärtstartare är att elektroderna ej har bytts i tid vilket innebär att den gel som sitter på elektroden riskerar att torka ut och hjärtstartaren kan då inte analysera hjärtrytmen / ge någon livräddande stöt. Det andra vanliga felet är att batteriet inte har bytts i tid.

  Populära produkter i underkategorierna

  Vi har tillbehör till de flesta hjärtstartare på marknaden

  Precis som en brandvarnare behöver hjärtstartaren batterier för att fungera, de flesta modellerna indikerar när det behöver bytas men om man missar detta så kan det i värsta fall vara så att hjärtstartaren inte kommer att fungera. Även om den skulle gå att använda med lågt batteri så kommer drifttiden att vara avsevärt kortare än med ett nytt batteri. Skulle något annans fel uppkomma förutom gamla elektroder och batterier så bör hjärtstartaren indikera detta också

   

   

  Serviceavtal till hjärtstartare

  Vi har tagit fram ett standard serviceavtal där vi årligen kommer ut på plats till er för att kontrollera hjärtstartarens funktionsduglighet, vi kontrollerar då elektroder, batteri samt hjärtstartarens system. När det är dags att byta elektroder och batteri byter vi dessa åt er enligt hjärtstartarens serviceintervaller. Vi ser även till att tillbehör såsom HLR-kit (sax, rakhyvel, andningsskydd, torkduk) finns tillgängligt och är fungerande. Hur ofta elektrod och batteri ska bytas beror på vilken modell ni har. Det kan vara skönt att slippa oroa sig för servicen av hjärtstartaren och istället fokusera på er egen kärnverksamhet. Serviceavtalet för hjärtstartare är en tjänst vi starkt kan rekommendera. 

   

   

  HLR-kit för hjärtstartare

  Förutom elektrod och batteri bör en hjärtstartare även ha ett HLR-kit tillgängligt. Ett HLR-kit kan innehålla sax för att snabbt klippa upp kläderna eftersom elektroderna ska placeras direkt mot personens hud, rakhyvel för att det kan vara så att elektroderna inte får tillräcklig kontakt om personen är väldigt hårig, andningsskydd att använda vid inblåsningar, handskar som skyddar dig mot eventuella vätskor etc, torkduk för att torka bröstkorgen torr vilket är viktigt för att strömstöten ska ledas genom hjärtat och ej ytligt genom vätskan på bröstkorgen (vid hjärtstopp är det vanligt att personen kallsvettas, det kan även vara en drunkningsolycka som lett till hjärtstoppet).

  För att man ska kunna lokalisera hjärtstartaren snabbt är det viktigt att den är tydligt uppmärkt och synlig för användaren. Vi rekommenderar att hjärtstartaren har en fast plats på ett väggfäste eller i ett skåp. En hjärtstartare skylt ovanför samt klisterdekal på dörren för att visa att det finns en hjärtstartare inne i lokalen.

   

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag