Moms visas:
 • Svenska
 • Nack- & halskragar

  Vid kraftiga olyckor kan ryggraden skadas. Då är det viktigt att snabbt föra den drabbade till sjukhus för vidare undersökningen. Under transporten bör inte ryggraden röra på sig för mycket, därför brukar den drabbade immobiliseras. Spinal immobilisering innebär att den drabbade får en nackkrage som stabiliserar nacken och förhindrar rörelser i kotpelaren. Allt för att sedan kunna placeras på en ryggbräda.

  I studien Påverkan av spinal immobilisering: http://www.diva-portal.se/smash/get/diva2:939054/FULLTEXT01.pdf, kan man läsa om att denna metod har använts sedan 1960-talet. Trauma mot halskotpelaren är allvarligt och genom att ha rätt utrustning nära till hands kan ytterligare skada och rörelse motverkas. En nack- och halskrage kan till exempel vara behövligt vid fall från hög höjd, dykolyckor och efter bilolyckor. 

  Här på HLR-Hjälpen finner ni därför olika sorters nack- och halskragar för att kunna immobilisera den drabbade. 

   

   

  Nack- och halskragar från Stifneck

  Här på HLR-Hjälpen har vi ett stort sortiment av nack- och halskragar. Den leverantör vi använder oss av är Stifneck. De tillverkar nack- och halskragar av mycket hög kvalitet och till ett bra pris.

  Stifnecks nack- och halskragar ger en överlägsen immobilisering av nacken på den drabbade. Dessutom behöver de inte tas av för att kunna genomföra röntgen, MRI, och CT-scan. Detta då dess material är genomlysbart. 

  Nack- och halskragarna kan förvaras i såväl inomhus- som utomhusmiljö och i alla slags temperaturer. De är enkla att transportera. Det enda ni behöver ha i åtanke är att de måste förvaras plant. Vi rekommenderar att ni förvarar era nackkragar i en väska från Stifkneck så att ni alltid vet var de finns. 

   

   

  Nackkragarna kan anpassas i höjdled

  Nack- och halskragarna från Stifneck är alla engångskragar som ska kasseras efter en användning. De är tillverkade i hård plats men är ändå ett böjbart material. De kan anpassas efter den drabbades nack- och halsmått och kan ställas in i höjdled. Insidan av kragarna är lätt vadderas för komfort. När en nack- och halskrage har placerats på den drabbade kan den fixeras för att sluta tätt, på så sätt minskas möjligheten för kotpelaren att röra på sig. 

   

   

  Välbeprövade kvalitetsprodukter

  Stifneck har välbeprövade kvalitetsprodukter som passar alla åldrar. I vårt sortiment finner ni nack- och halskragar för akuta situationer som passar för vuxna, barn och spädbarn. Det är viktigt att använda rätt sorts krage då nackkragarna för barn och spädbarn är anpassade efter deras anatomi. 

   

   

  Stifneck nackkragar för alla åldrar

  För att alltid vara redo att utföra spinal immobilisering vid en olycka är Stifnecks set med sex olika nackkragar det bästa valet. Med detta set får ni sex olika nackkragar med en av varje storlek från barn till vuxen. På så sätt finns alltid rätt storlek till hands. När en av nackkragarna har använts kan ni sedan beställa en ny från vårt sortiment. 

  Om ni är osäkra på vilka nackkragar ni ska köpa kan ni alltid kontakta oss på HLR-Hjälpen för hjälp och råd.

   

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss. 

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag