Moms visas:
 • Svenska
 • Immobilisering

  Immobilisering är en åtgärd som handlar om att förebygga och förhindra ytterligare skada på en traumapatient, till exempel under transport. Om någon skadas svårt är det av högsta vikt att inte röra allt för mycket på de olika kroppsdelarna under förflyttning från olycksplats till sjukhus. Därför finns det olika hjälpmedel som kan användas. 

  Här på HLR-Hjälpen finner ni bland annat ryggbrädor, huvudfixationer och nackkragar. Allt för att patienten på ett tryggt och säkert sätt ska kunna transporteras för vidare undersökning.

  Hjälpmedel för immobilisering av patient

  De produkter som ni finner i HLR-Hjälpens sortiment är väl beprövade kvalitetsprodukter. Här finner ni en BaXstrap ryggbräda, Stifneck nackkragar, Speedblocks huvudfixation, splintar och annat som kan hjälpa er att säkra patienten. 

  Vid akuta rygg- och nackskador är det av högsta vikt att ha tillgång till rätt sorts hjälpmedel. De måste vara smidiga att hantera, ge hög säkerhet för patienten och ge en trygg transport. 

   

   

  Ryggbrädor från BaXstrap

  Hos HLR-Hjälpen finner ni ryggbrädor och alla viktiga och optimala tillbehör såsom remmar. Produkterna kommer från BaXstrap. I vårt utbud finns det ryggbrädor till såväl barn som vuxna. 

  En ryggbräda från BaXstrap passar i alla situationer. Den kan förvaras på idrottsklubbar, arbetsplatser och på alla andra platser där svåra olyckor kan tänkas uppstå. Ryggbrädorna är lättviktiga och väger endast 6 kilo. Dessutom klarar de att bära hela 1100 kilo. De har många handtag för att möjliggöra en enkel förflyttning. 

  Framförallt är ryggbrädorna från BaXstrap ergonomiska och utformade efter ryggens anatomi. Enligt studien Immobilisering efter trauma: http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:817268/FULLTEXT01.pdf, drabbas cirka 4 000 personer varje år av spinala skador. Frakturer på kotor och ryggmärgen kan uppstå, vilket ger ett plötsligt trauma. Med en ryggbräda från BaXstrap får ni en kvalitetsprodukt som kan ge en spinal immobilisering och som kan användas under många år. 

   

   

  Nackkragar

  Användandet av nackkragar för att ge spinal immobilisering har varit standard inom vården ända sedan 1960. De används när patienter har utsatts för trauma mot halskotpelaren: http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:939054/FULLTEXT01.pdf

  De halskragar som finns hos HLR-Hjälpen är till för engångsbruk och kommer från Stifneck - ett märke som tillverkar hjälpmedel av mycket hög kvalitét. De kan ställas in i höjdled för att anpassas efter patientens halsmått. På HLR-Hjälpen finner ni nackkragar för såväl barn och bebisar som vuxna. 

   

   

  Huvudfixationer

  Huvudfixationer är en annan del av hjälpmedel för immobilisering av svårt skadade patienter som fått skador på ryggrad och nacke. Hos HLR-Hjälpen finner ni bland annat Headbed som ni placerar på en BaXstrap ryggbräda för att immobilisera och stabilisera huvudet. 

  Det finns även huvudfixationer från SpeedBlock som är snabba och enkla att använda när olyckor uppstår. Tillsammans med detta behöver ni en basplatta från SpeedBlock. 

  Hos HLR-Hjälpen finns en rad olika hjälpmedel för att stabilisera en skadad person samt immobilisera denna. Om ni är osäkra på vilka produkter som passar er bäst kan ni alltid kontakta os för hjälp och råd. Med de högkvalitativa hjälpmedel som finns i vårt sortiment kommer ni att göra en investering som är väl värd pengarna och som håller länge.

   

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag