Moms visas:
 • Svenska
 • Huvudfixationer

  Hos HLR-Hjälpen hittar ni snabba, enkla och riktigt prisvärda huvudfixationer. Dessa kan användas för att immobilisera patientens kropp om någon råkar ut för en olycka med medföljande skador på ryggrad och nacke. 

  Spinal immobilisering är väldigt viktigt för trygg och säkert transport till sjukhuset. Med immobilisering med hjälp av en huvudfixation säkerställs det att patienten inte åtdrar sig större skador innan denna undersökts av sjukvårdspersonal.

  Varje år drabbas cirka 4 000 av skador i hals-, bröst- och ländrygg. Vid skador på kotpelaren är spinal immobilisering en åtgärd som utförs för att minska framtida lidande hos patienten. Spinal immobilisering utförs genom användning av nackkrage, huvudfixationer och ryggbräda. Allt för att kotpelaren inte ska röra på sig under transporten till sjukhuset: http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:939054/FULLTEXT01.pdf

   

   

  Huvudfixationer från SpeedBlock

  Hos HLR-Hjälpen finner ni huvudfixationer från SpeedBlock. Vi har såväl ett startpaket med basplatta och blockset samt att båda delarna kan köpas separat. 

  Med SpeedBlocks huvudfixation kan patientens huvud snabbt och enkelt fixeras. Ni får ett hjälpmedel som kan anpassas efter patientens huvudform. Dessutom kan det även användas trots att patienten bär hjälm. När huvudfixationen används placerar ni dit engångsdynor. Hos HLR-Hjälpen finner ni 5-pack av dessa dynor inklusive remmar att spänna fast dem med. På så sätt är huvudfixationen alltid enkel att rengöra, trots att huvudet på patienten kan vara skadat. 

  Med SpeedBlocks basplatta kan ni enkelt montera huvudfixationen på ryggbrädan. Denna basplatta passar utmärkt på de ryggbrädor från BaXstrap som finns i vårt sortiment. 

   

   

  Prisvänliga och trygga hjälpmedel

  SpeedBlocks paket för huvudfixation och alla de andra produkterna ni hittar i vårt sortiment är mycket prisvänliga. Det gör det enkelt att investera i dessa produkter som är viktiga vid ryggskador. 

  SpeedBlocks produkter är framförallt mycket enkla att använda. De har en säker låsningsmekanism som garanterar att patienten ligger tryggt och stabilt. De är dessutom lättviktiga och enkla att förvara. SpeedBlocks huvudfixationer kan användas för vuxna och barn över två år. 

   

   

  Fixera huvudet med Headbed

  Ni kan också använda en Headbed från BaXstrap för huvudfixering. Den kan enkelt monteras på BaXstraps ryggbräda och gör så att huvudet blir fixerat. Därmed kan inte ryggraden röra på sig under transport. En fördel med Headbed är att den är mycket enkel att förvara då den kräver liten plats. Även Headbed är ett enkelt hjälpmedel som håller en bra prisklass. 

  Headbed är en engångsprodukt som ska bytas ut mellan varje användning. Därmed får ni den bästa hygienen och slipper rengöra hjälpmedlet. En fördel med denna produkt är att den enkelt kan ställas in så att den passar såväl vuxna som barn och spädbarn. 

   

   

  Justera ryggraden med dynor

  För att ryggraden ska ligga i ett neutralt läge under transporten kan det ibland vara nödvändigt att fixera den med justeringsdynor. Hos HLR-Hjälpen finner ni därför Padpack, vilket är dynor som ni placerar under kroppen. Var dynorna ska ligga beror på patientens ålder. 

  Med huvudfixering får patienten den säkraste transporten till sjukhuset för vidare undersökning dess skador. Genom att immobilisera kroppen så snart som möjligt efter olyckan kan man förebygga att skadorna förvärras genom rörelser.

   

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag