Moms visas:
 • Svenska
 • Förbandsmaterial

  Om någon i er närhet råkar ut för en olycka, då är det bra att alltid kunna ge vård och omsorg. Mindre skador där en blödning sker kan ofta stoppas med hjälp av förband. Med ett förband skyddas det skadade området även från fortsatt skada eller slitage. Det finns många olika typer av förband att välja mellan. Allt beroende på den typ av skada som har uppstått.

  I hemmet, på alla sorters arbetsplatser och i offentliga miljöer är det alltid bra att ha olika sorters förband nära till hands. En olycka sker lätt och det är viktigt att snabbt kunna stoppa blödningar och plåstra om.

  Förbandsmaterial i alla utföranden

  Hos HLR-Hjälpen hittar ni ett noga utvalt sortiment av olika förband. Vi har bland annat olika sorters plåster, tryckförband och fingerförband. Dessutom har vi olika förbandstavlor i vårt utbud med allt ni kan tänkas behöva. Dessa är extra lämpliga på alla sorters arbetsplatser, idrottsplatser samt i offentliga miljöer. Ni kan även fylla på era förbandstavlor med de förband vi har i vårt utbud. 

  Tänk på att ofta se över ert utbud av förbandsmaterial. På så sätt kan ni fylla på när det behövs och slipper stå utan när en olycka inträffar. Här på HLR-Hjälpen har ni alla de sorters förband som kan tänkas behövas. 

   

   

  Förbandstavlor

  En förbandtavla är mycket bra att ha på arbetsplatser, idrottsplatser och i offentliga miljöer. Det här är en mycket bra produkt som innehåller en mängd olika sorters förband. Om någon skadar sig är hjälpen därmed aldrig långt bort.

  Hos HLR-Hjälpen finner ni en mängd olika förbandstavlor i olika storlekar och utförande. Välj den tavla som innehåller just de förband ni kan tänkas behövs. Ju fler alternativ som finns till hands desto bättre. Vi har även allt det påfyllnadsmaterial som behövs. Ni kan antingen köpa enstaka påfyllningar eller kompletta påfyllnadspaket.

   

   

  Olika sorters plåster

  Ett av de viktigaste och också vanligaste förbanden är plåster. Plåster används regelbundet och dessa går det vanligtvis åt många av. På HLR-Hjälpen finner ni såväl vattenresistenta plåster i plast samt tygplåster. Plåster kan till exempel användas för att stoppa mindre blödningar vid fingerskador.

   

   

  Välj rätt sorts förbandsmaterial

  Förband är alltid viktigt att ha i närheten. Vilket förband som bör användas beror enligt Vårdhandboken: https://www.vardhandboken.se/vard-och-behandling/hud-och-sar/sarbehandling/forband/, på sårets tillstånd. 

  När man väljer förband till ett sår är det viktigt att det dels inte ska kunna fastna i såret och att det dels ska vara bakterietätt. Det ska helt enkelt skydda öppningen i huden mot bakterier. Förbandet ska skapa bästa tänkbara miljö för att såret ska kunna läka.

  Förband behöver inte innebära plåster. Det kan också innebära bandage vid en stukad fot som ger stöd och lindrar smärta. Det kan innebära sårtvättar för att rengöra ett sår, brännskadegel vid en brännskada och tryckförband. Tryckförband är bra att använda vid större blödningar så att dessa kan stoppas. 

  Kom ihåg att ett förband ska bytas regelbundet för att undvika en bakteriehärd av dåliga bakterier. Ha alltid ett välfyllt lager med förbansmaterial för att kunna byta regelbundet.

   

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag