Moms visas:
 • Svenska
 • Prestan

  Prestan HLR-dockor är ett mycket bra val för dig som ska hålla kurser i hjärt- och lungräddning. Det finns dockor i olika storlekar och de har alla ett smart system för att ge feedback. På så sätt blir det enklare att lära sig och veta när man gör rätt. Med Prestan HLR-dockor blir hjärt- och lungräddningen enklare att förstå och den träning de ger kan bidra med att fler liv kommer att kunna räddas i framtiden.

  HLR-dockor i olika storlekar

  Prestan HLR-dockor kommer i en mängd olika storlekar. På så sätt kan man på ett verklighetstroget sätt lära sig att rädda livet genom hjärt- och lungräddning på såväl vuxna och barn som bebisar. Det krävs nämligen olika HLR-tekniker beroende på hur gammal den som drabbas av ett hjärtstopp är. Dessutom skapar det en större trygghet om man redan har övat på en docka av rätt storlek.

  Prestan HLR-dockor finns därför i storlekarna: vuxen, barn (junior) och bebis. Varje år drabbas 60 till 70 barn i Sverige av hjärtstopp: http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:1107630/FULLTEXT02.pdf. Att ha övat på HLR på en docka i barn- och bebisstorlek kommer göra att fler vågar ingripa.

  Vi på HLR-Hjälpen säljer dockorna styckvis och i fyrapack. Dessutom har vi ett Prestan familjepaket. I det paketet ingår fem dockor i form av två vuxna, ett barn och två spädbarn. Prestan familjepaket är det utmärkta valet för dig som vill lära ut HLR för alla åldrar. Oavsett vilken HLR-docka ni väljer att köpa medföljer en nylonväska att förvara och transportera den i. 

   

   

  Prestan HLR-dockor har revolutionerande teknik

  Det som gör Prestan HLR-dockor till riktigt bra val för er HLR-utbildning är deras nydanande teknik. Prestan HLR-dockor är utrustade med en ny sorts funktion som ger feedback via lysdioder. På så sätt får såväl instruktören som deltagaren direkt feedback genom ljussignaler om bröstkompressionerna utförs på korrekt sätt eller inte.

  Bröstkompressionerna måste nämligen genomföras i rätt takt – minst 100bpm. Inte nog med ljusindikatorn - dockorna har även klickljud som informerar om när bröstkompressionerna utförs tillräckligt djupt. Prestan HLR-dockor ger helt enkelt ett riktigt bra stöd i undervisningen och det är enkelt att lära sig att utföra korrekt bröstkompressioner. De här dockorna underlättar såväl för instruktören som för alla deltagare och ger en större självsäkerhet och trygghet vid HLR-träningen. Det är något som sedan kommer att följa med när det inträffar ett riktigt hjärtstopp.

   

   

  Håll er docka hygienisk

  Prestan HLR-dockor är mycket prisvärda och slitstarka. Med dockan medföljer förutom en väska även extra lungor. Lungan bör bytas ut efter varje övningstillfälle för att hålla dockan ren och hygienisk. På HLR-Hjälpen kan ni alltid köpa fler lungor vid behov. De säljs i 50-pack till alla storlekar av dockor. 

  För en hygienisk användning av dockorna kan ni även köpa ansiktsskydd. Det är olika storlek på ansiktsskydden beroende på storleken på dockan de ska användas på. Dessutom finns det våtservetter som ni kan använda för att torka av och rengöra dockorna vid träningstillfällena. På så sätt är er Prestan HLR-docka alltid ren och redo att använda.

   

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag