Moms visas:
 • Svenska
 • Första hjälpen väskor

  När ni ska köpa en första hjälpen-väska är det viktigt att välja en som är väl genomtänkt och som består av alla de produkter ni kan tänkas behöva. En första hjälpen-väska ska dock inte innehålla mängder av saker ni inte förstår vad de ska användas till, eller ännu värre – för få saker, vilket medför att ni står hjälpmedel utan vid behov. Vi har flera olika första hjälpen väskor, tillverkade av Firstar och Cederroth. Sett till innehåll, pris och funktion rekommenderar vi främst vår orange första hjälpen väska från Firstar.

  Framtagen av ambulanspersonal 

  De första hjälpen-väskor som vi på HLR-Hjälpen säljer är mycket smidiga, bärbara väskor som har ett välavvägt innehåll. Första hjälpen-väskornas innehåll är utvecklat av ambulanspersonal som vet vad allmänheten behöver vid olyckor. Istället för att vara överfull består väskorna av produkter med en faktisk funktion som kan hjälpa er om en olycka händer.

  Ambulanspersonalen som varit med och utvecklat väskornas innehåll arbetar dagligen med akutsjukvård och vet därför vilka produkter som är viktigast. De har helt enkelt den kunskap och erfarenhet som krävs för att ta fram en första hjälpen-väska.

   

   

  En första hjälpen-väska för alla miljöer

  I vår orange första hjälpen-väska från Firstar finns allt som behövs vid en akut situation. Här finner ni plåster, förband i olika storlekar, kompresser, desinfektionsmedel, sax, andningshandduk, kylkompress, handskar och mer. Allt i väskan fyller en viktig funktion om ni behöver stilla blödningar, kyla ner brännskador, sätta plåster på ett enklare skärsår eller liknande. 

  Första hjälpen-väskan är enkel att transportera, den är liten och lättviktig. Den är dessutom tålig mot såväl stötar och damm som fukt.

  Denna väska är utmärkt för såväl arbetsplatser och offentliga miljöer som i idrottslokaler, hemma i bostaden eller i sommarstugan. Den lämpar sig även väl som ett komplement till en HLR-utbildning, 

   

   

  Första hjälpen-väska för allt från skärsår till kraftiga blödningar

  Om man kommer först till en plats där en olycka har skett, då är det viktigt att vara väl förberedd. Olyckor sker som bekant överallt och en första hjälpen-väska bör därför finnas tillgänglig i såväl bostaden som i alla andra miljöer där människor rör sig. 

  En olycka som kan behandlas med första hjälpen-väskan kan vara små skärsår, men det kan också vara en stor blödning.

   

   

  Hantera akuta situationer 

  Att ge första hjälpen så snart som möjligt kan enligt Svenska HLR-rådet: https://www.hlr.nu/forsta-hjalpen/, förhindra ett fortsatt allvarligt förlopp. Om en olycka har inträffat är det viktigt att först försöka lokalisera var skadorna finns och hur allvarliga de är. Om skadorna är så pass allvarliga att en ambulans måste påkallas bör man sedan ringa 112. Ett snabbt omhändertagande av skadorna kan vara livräddande och bör ske omsorgsfullt. 

  Med den första hjälpen-väska som finns hos HLR-Hjälpen kan ni hantera många akuta situationer. Här finns innehåll som hjälper er att förebygga chock och hjälpa till vid trafikolyckor. Det finns helt enkelt ingen akutsituation då en första hjälpen-väska inte kan komma väl till hands. 

  Om det är nödvändigt bör den drabbade placeras i stabilt sidoläge. Det är viktigt att se till så att den drabbade andas och har luftvägarna fria. Med en första hjälpen-väska till hands kan ni minska risken för såväl lidande som skadeutveckling – helt enkelt rädda liv och visa omsorg om medmänniskor.

   

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag