Moms visas:
 • Svenska
 • Gratis HLR-kurser från HLR-rådet

  2019 räddades livet på 1532 personer som drabbats av plötsligt hjärtstopp. Alla dessa personer lever idag tack vare att människor i deras omgivning utbildat sig inom HLR. I en rapport som den ideella föreningen HLR-rådet tagit fram, rapporteras också att tiden det tar för att starta HLR har minskat från 11 minuter år 2000 till bara 1 minut idag. Det innebär att allt fler personer står beredda att kasta sig in i en akut situation och hjälpa till. En mycket positiv utveckling alltså.

  HLR-rådet bildades 2004 och är en nationell kunskaps- och utbildningsorganisation vars syfte är att implementera utbildningsprogram inom hjärt- lungräddning och första hjälpen. Genom att öka kunskaperna om HLR i samhället så kan man rädda liv. Här handlar det alltså om att utbilda alla medborgare, så väl privatpersoner som personer inom vården och räddningstjänsten i HLR.  

   

  Här hittar du gratis HLR-kurser

  HLR-rådet har en utbildningsportal full med information. Det här är en lärplattform där det finns tillgång till material, webbutbildningar, kursprogram, med mera. Du hittar portalen här.

  Ju fler i vårt samhälle som utbildar sig inom HLR, desto större blir chansen att någon med dessa kunskaper ska finnas i närheten när någon drabbas av hjärtstopp. Därför är det viktigt att så många som möjligt går dessa utbildningar. Mycket fokus ligger också på att utbilda instruktörer, så att spridningen av kunskaperna ska kunna bli ännu större. 

  HLR-Hjälpen har ett stort sortiment av HLR-dockor som med fördel kan användas vid övningstillfällen inom HLR. Du finner hela vårt sortiment här. Genom att mixa teori med verklighetstrogna övningar så kan man maximera effektiviteten av en HLR-utbildning.

   

  Bli certifierad instruktör inom HLR

  HLR-rådet certifierar också instruktörer inom HLR. Som certifierad instruktör har du ett intyg på att du har de kunskaper som krävs för att kunna hålla utbildningar inom HLR. 

  På HLR-rådet finner du även många instruktionsfilmer som gör att du via din dator på ett enkelt sätt kan lära dig grunderna inom HLR. Hjälp till att sprida kunskaperna i vårt samhälle genom att dela med dig av informationen till så många som möjligt i din omgivning.

   

  Grundläggande kunskaper inom HLR räcker långt

  Grundläggande kunskaper inom HLR räcker gott och väl för att vara med och göra skillnad mellan liv och död. Sedan finns det fördjupningar och möjlighet att skaffas sig spetskompetens inom området. Men bara genom några timmars teori och övningar så kan man alltså erhålla de kunskaper som krävs för att göra en stor skillnad vid en akut situation. 

  1 kommentar

  Joesphmah2 veckor sedan
  hawaii drinking than drinking alcohol
  https://trendingsimple.com/hawaii/pack-week-maui/#what-do-i-need-for-a-domestic-flight

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag