Moms visas:
 • Svenska
 • Sugpump (LSU)

  Om en patient inte har fria luftvägar utan istället har sekret, blod eller uppkastningar i dem så uppstår ett kritiskt läge. Då är det viktigt att snabbt kunna avlägsna det som finns i vägen för att kunna förbättra andningen. Detta sker enklast med hjälp av en sugpump.

  I HLR-Hjälpens sortiment finner ni en sugpump från Laerdal som håller mycket hög kvalitet. Den finns i två olika varianter, en sugpump som är återanvändningsbar och en sugpump som är till för engångsbruk. Med en kraftfull och pålitlig sugpump som alltid är redo att användas vid nödsituationer kan många liv räddas.

  Sugpump från Laerdal i olika utföranden

  Laerdals sugpump är tillverkad av högsta kvalitet. Precis som för många andra produkter är Laerdal en av de ledande i utvecklingen och tillverkningen av sugpumpar. Det är inte för inte som många vårdgivare runt om i världen använder sugpumpar från just Laerdal. 

  Med en sugpump ökas patientsäkerheten och fler liv kan räddas. Laerdals sugpumpar har en funktion som genom en färgkodad sugindikator meddelar om de kan användas för barn eller inte. På barn och spädbarn måste nämligen en lägre vakuumnivå användas. 

  Sugpumpen är bärbar, vilket gör den enkel att använda vid akutsituationer. Den ingår ofta som en del av utrustningen i ambulanser och är specifikt framtagen för detta prehospitala ändamål. 

   

   

  Olika sugpumpar från Laerdal

  I vårt sortiment finner ni LSU Serres med sugpåsesystem och LSU Reusable med en återanvändbar behållare. Båda är kraftfulla och effektiva och de kan nå ett vakuum på över 500 + mmHG i extrema situationer. Dessutom kan de hålla en genomströmningshastighet på över 25 LMP. De har även en stänktålig design och utformning som är enkel att rengöra efter användning.

  Om ni har en LSU Serres måste sugpåsen kasseras mellan varje användning. Om ni istället har en LSU Reusable måste behållaren istället tömmas, rengöras och dekontamineras efter varje användning. 

  När LSU är ansluten till ström laddar 80 % på tre timmar och den måste laddas mellan varje användningstillfälle. Batteriet kan användas i cirka 45 minuter. Om ni behöver byta ut batteriet i er sugpump har vi nya i vårt sortiment. De är mycket enkla att byta på er maskin. 

   

   

  Tillbehör till er sugpump

  I vårt sortiment hittar ni alla de tillbehör och reservdelar ni kan tänkas behöva till er LSU sugpump. Vi har bland annat återanvändningsbara behållare och renoveringskit. Vägghållare, bärväska och externa batteriladdare finns. Dessutom har HLR-Hjälpen givetvis även de engångssugpåsar som behövs till er LSU Serres. Dessa kan köpas både som en enskild sugpåse eller i ett 36-pack. 

   

   

  Välj rätt sugpump

  Enligt Socialstyrelsens medicinska katastrofberedskap: https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/artikelkatalog/ovrigt/2001-102-3.pdf, är en sugpump ett viktigt hjälpmedel som ska finnas till hands i sjukvården. Utan denna livräddande maskin som suger upp det som fastnat i luftvägarna skulle många liv kunna gå förlorade. 

  Med LSU Reusable får ni en engångskostnad för maskinen då den hela tiden rengörs efter användning. Med LSU Serres blir det återkommande kostnader då nya sugpåsar måste inhandlas. Den är dock snabbare att rengöra. Om ni behöver hjälp med ert val kan ni kontakta oss på HLR-Hjälpen.

   

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag