Moms visas:
 • Svenska
 • HLR Masker - Silikon

  Hos HLR-Hjälpen finner ni silikonmasker av hög kvalitet från Laerdal som kan användas tillsammans med Laerdals andningsballonger. Laerdal har över 35 års erfarenhet av att skapa kvalitativa andningsballonger som används över hela världen. Tillsammans med dessa silikonmasker får ni ett hjälpmedel som är såväl användarvänligt som enkelt att använda. 

  Silikonmaskerna används vid hjärt- och lungräddning. När en andningsballong används för att hjälpa personer att andas kombineras de med en silikonmask som sluter tätt mot ansiktet. Silikonmaskerna är alltså en väsentlig del av livräddningen och används oftast av sjukvårdspersonal.

  Silikonmasker i olika storlekar

  Hos oss på HLR-Hjälpen finner ni andningsmasker som passar alla. Vi har nämligen silikonmasker från Laerdal som passar för såväl vuxna och barn som spädbarn. Det är viktigt att använda rätt sorts mask så att de sluter tätt. Om ni är osäkra på vilja silikonmasker ni ska beställa för er HLR kan ni alltid kontakta oss på HLR-Hjälpen för råd. 

  Laerdals latexfria silikonmasker passar till alla ansikten, oavsett patientens anatomi eller storlek. En lufttät försegling mellan huden och masken ser till så att en korrekt administrering av luft ges. Oavsett storlek så är alla silikonmasker genomskinliga. På så sätt kan ni alltid se patientens näsa och mun. 

  Maskerna är anpassliga och elastiska och ger en lufttät isolering. Dessutom är de bekväma för patienten att ha på sig. Maskerna är återanvändningsbara och måste bara rengöras väl och dekontamineras mellan användningarna. 

  Förutom silikonmaskar har vi även masköverlägg i vårt sortiment som ger extra stöd. 

   

   

  Hjälpmedel vid livräddning

  Varje år drabbas cirka 5 000 människor av hjärtstopp på Sveriges sjukhus: http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:945540/FULLTEXT02.pdf. Återupplivning med hjärt- och lungräddning är då väsentligt för att de drabbade inte ska missta livet. Istället för att utföra mun-mot-mun-metoden använder sjukvårdspersonal ofta andningsballonger för att ge den drabbade syre. 

  Stora volymer syre kan då blåsas ner i lungorna utan att det finns någon risk för smittspridning eller liknande. Att använda andningsballonger är alltså lika säkert för den drabbade som för sjukvårdspersonalen. Andningsballonger med silikonmask är förutom vårdinrättningar även vanligt förekommande i ambulanser. 

   

   

  Kombinera silikonmasken med en andningsballong

  För att andningsballonger ska kunna användas måste de kombineras med en silikonmask. Det är silikonmasken som sluter tätt mot ansiktet och som ser till att syret hamnar i den drabbades lungor snarare än utanför kroppen. Med Laerdals silikonmasker får ni budgetvänliga varianter som håller den högsta kvalitén. De är väl beprövade och används världen över. De behöver dessutom inte kasseras efter användningen utan kan rengöras och återanvändas. 

  Att använda en andningsballong på rätt sätt kräver en viss teknik och är något som kontinuerligt bör tränas upp. 

   

   

  Imiterar patientens vanliga andning

  Andningsmasker kallas ibland för handventilator eller Rubens blåsa. Det senare namnet kommer från den danske narkosläkaren Henning Ruben. Andningsballonger kan användas både med och utan tillsatt syre, allt beroende på vad som är nödvändigt för patienten. Med detta hjälpmedel blåses luft in i patienten och kommer sedan ut genom en ventil. Det är helt enkelt till för att imitera patientens vanliga andning.

   

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag