Moms visas:
 • Svenska
 • Pocketmask HLR

  Hos oss på HLR-Hjälpen finner ni en pocketmask från Laerdal. Denna sorts pocketmask är en av världens mest använda andningsmasker och håller riktigt hög kvalitet. Genom att alltid ha tillgång till en pocketmask när någon måste räddas till livet med hjärt- och lungräddning skyddar ni såväl er själv som den drabbade.

  En pocketmask ger ett säkert och pålitligt skydd vid mun-mot-mun-inblåsningar och hindrar bakterier och smitta från att sprida sig. Med hjälp av detta hjälpmedel överförs därmed inga sjukdomar, varken till eller från livräddaren.

  Öva på att använda hjälpmedlet

  Alla kan använda en pocketmask. För att snabbt kunna använda den på ett korrekt sätt är det dock fördelaktigt om man först har övat på det. På så vis kan en korrekt hjärt- och lungräddning påbörjas omedelbart. 

  Om ni införskaffa en pocketmask är det därmed bra om alla som har tillgång till den får lära sig hur den fungerar. I en akutsituation måste hjälpen komma snabbt och därmed är det inte läge att först då lära sig hur masken fungerar. 

   

   

  Pocketmask med och utan syrgasnippel

  En pocketmask kan användas av såväl privatpersoner som av professionella yrkesutövare inom sjukvård. En pocketmask kan förvaras tillsammans med hjärtstartaren i såväl hem som på arbetsplatser och i offentliga miljöer. Då finns den alltid nära till hands när det är dags att påbörja hjärt- och lungräddning med inblåsningar. Om ingen hjärtstartare finns kan den istället förvaras i en första hjälpen-väska. 

  Hos HLR-Hjälpen finner ni två olika pocketmasker från Laerdal. En basmodell och en med en mer avancerad syrgasanslutning. Skillnaden mellan en basmodell och den mer avancerade är att basmodellen inte har någon syrgasnippel.

  Pocketmask O2 är däremot ett hjälpmedel med syrgasnippel och filter. Detta hjälpmedel erbjuder ett överlägset sätt att skydda den livräddar som räddar livet på någon som har drabbats av hjärtstillestånd. En pocketmask är ett kostnadseffektivt sätt att skydda livräddaren och ger dessutom den drabbade en större mängd syre: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1285220/pdf/archemed00003-0043.pdf.

   

   

  Pocketmasken filtrerar bort smittoämnen

  Pocketmasken levereras i en hårdväska och i denna får den en säker förvaring. Formgivningen gör den enkel att använda och filtret och envägsventilen ger ett fullvärdigt skydd. Filtret filtrerar bort alla smittoämnen ur den luft som livräddaren blåser in i den drabbades lungor. Därmed riskerar den drabbade inte att bli sjuk.

  Med en pocketmask hamnar livräddaren en bit ovanför den drabbade. Därmed kan denne se när bröstet höjs och sänks. Även färgen på den drabbades läppar syns. Om ni inhandlar en pocketmask från Laerdal medföljer bland annat handskar och våtservett för bästa möjliga hygien. 

   

   

  Pocketmask för barn

  HLR-Hjälpen har alla de tillbehör som ni behöver till er pocketmask. I vårt sortiment finns det dessutom en pocketmask som kan användas på barn. Detta hjälpmedel är speciellt framtaget för barns mindre ansikten och munnar. Med denna i er utrustning är ni alltid redo att på ett tryggt och säkert sätt rädda liv även på barn med hjälp av inblåsningar.

  Om ni är osäkra på vilken pocketmask som passar er bäst kan ni alltid kontakta oss på HLR-Hjälpen för råd.

   

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag