Moms visas:
 • Svenska
 • S-CUT skärverktyg

  När det uppstår en kritisk situation med hjärtstopp eller annan skada är det viktigt att handla så snabbt som möjligt för att kunna påbörja behandlingen med en hjärtstartare. Med ett skärverktyg sparar ni såväl tid som energi. Skärverktyget skär snabbt och smidigt upp olika typer av kläder, vilket synliggör bröstet som ni ska placera elektroderna på.

  Skärverktyg vid hjärtstopp och andra olyckor

  Ett skärverktyg är extra viktigt att ha om den drabbade bör tjocka arbetskläder som kan vara svåra att få upp med en sax. Detta är det ultimata hjälpmedlet för den som ska rädda liv. Se till att alltid förvara skärverktyget tillsammans med hjärtstartaren. Då slipper ni leta efter en vass sax att klippa upp kläderna med.

  Här på HLR-Hjälpen finner ni skärverktyg från märket S-CUT. Vi anser att det är det bästa skärverktyget som finns på marknaden. Ett skärverktyg från S-CUT bryter dessutom inte mot den svenska knivlagen – vilket innebär att du som livräddare alltid kan ha den med dig överallt för användning i kritiska situationer.

   

   

  Skärverktyg från S-CUT räddar liv

  Vi har olika modeller av skärverktyg från S-CUT. Oavsett vilken modell ni väljer kan ni känna er säkra på att få ett effektivt verktyg som skär upp de flesta plagg. Ett populärt skärverktyg är S-CUT XC-E – Extreme Cutter som enkelt skär i tjockare material med sitt stora gap mellan handtag och mothåll. 

  S-CUT 701 är ett skärverktyg som är speciellt framtaget för att användas vid livräddning i akutsjukvård och av räddningsorganisationer. Skärverktyget är tillverkat av rostfritt stål och skär snabbt av kläder. Med S-CUT 501 kan ni enkelt skära upp de flesta plagg. Detta skärverktyg skär genom såväl grova arbetskläder som läder, dragkedjor och fodrade skinnställ.

  Ni väljer själva vilket skärverktyg som passar bäst för er och när den kan tänkas användas. S-CUT är ett märke som tillverkar ergonomiska skärverktyg som har ett greppvänligt sätt. Man kan använda skärverktyget såväl med som utan handskar. Skärverktyget har ett skydd som gör att den drabbade inte riskerar att skadas. 

  Skärverktyget är inte bara till för att användas tillsammans med hjärtstartare. Det kan även användas för att frilägga och synliggöra skador utan att den drabbade måste flyttas. 

   

   

  Tillbehör för ert skärverktyg

  S-CUT används bland annat av räddningstjänst och akutsjukhus, i Sverige och på utlandsuppdrag. Vissa modeller kommer med ett väggfäste och vissa kommer med ett hölster. Om den modell ni väljer kommer utan detta kan det köpas till separat. Det ingår nämligen i vårt utbud för skärverktyg.

  HLR-Hjälpen säljer även extra skärblad så att det enkelt kan bytas ut. PÅ så sätt har ni alltid ett vasst skärblad tillgängligt. Tillsammans med skärbladet säljs även mothåll. 

   

   

  Optimal användning på byggarbetsplatser

  Om ni har en hjärtstartare: https://lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/2010/02/fler-kan-raddas-efter-hjartstopp-utanfor-sjukhus/, på en industri- eller byggarbetsplats där anställda har tjocka arbetskläder på sig kan ett skärverktyg vara ett optimalt tillägg till er hjärtstartare. Med skärverktyget kan kläderna snabbt skäras sönder och avlägsnas så pass mycket att behandlingen med hjärtstartaren kan påbörjas. Vid tjocka kläder är det svårt att använda en sax, även om det är en vass klädsax.

   

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag