Moms visas:
 • Svenska
 • Schiller Hjärtstartare tillbehör

  Vi på HLR-Hjälpen har alla de tillbehör ni behöver till en hjärtstartare från Schiller. Oavsett om det är batterier, elektroder eller väggfästen för upphängning så finns det hos oss.

  Tillbehör Schiller

  Att ha en hjärtstartare från Schiller på arbetsplatsen kan rädda liv. 10 000 människor drabbas varje år av hjärtstopp i allmänna utrymmen. Genom att så snabbt som möjligt påbörja hjärt- och lungräddning samt använda en hjärtstartare kan många av dessa liv räddas. Hjärtstopp innebär en otillräcklig kontraktion i hjärtats båda kammare: http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:931868/FULLTEXT01.pdf. Kroppen försätts i medvetslöshet och om inte livräddande insatser omedelbart utförs kan den drabbade avlida. Med en hjärtstartare i närheten kan ni göra skillnad och rädda liv. Det är helt enkelt en investering som ni inte kommer att ångra.

   

   

  Batterier och elektroder till Schiller hjärtstartare

  Om ni har en Schiller hjärtstartare är det viktigt att regelbundet se över dess funktionsduglighet. Det viktigaste är givetvis att se till så att batteriet inte är urladdat. Om ni behöver byta ut ert batteri har vi på HLR-Hjälpen rätt sort. Vi har ett Schiller Fred Easy-batteri med en livslängd på 5 år. Detta batteri passar för hjärtstartarna Fred Easy och Fred Easy Auto. Vi har även ett batteri för Fred Easyport. Det har en kapacitet för 40 stötar.

  Även elektroder är viktigt att regelbundet se över så att dess sista hållbarhetsdatum inte har passerat. Om datumet är utgånget eller om elektroderna har använts måste de kasseras och bytas ut. 

  HLR-Hjälpen har vuxenelektroder för hjärtstartaren Schiller som passar Fred Easy. De har en livslängd på 2,5 till 3 år. Vi har även pre-connected vuxenelektroder som har en 2 års hållbarhet. Vi har även barnelektroder för Fred Easy som har en livslängd på 2,5 år samt barnelektroder för Fred Easyport som har en hållbarhet på 1 till 1,5 år. Om ni behöver hjälp att hitta rätt sorts elektroder kan ni alltid kontakta oss på HLR-Hjälpen.

   

   

  Övriga tillbehör för en hjärtstartare från Schiller

  När det är kritiskt läge gäller det att så snabbt som möjligt få tag i hjärtstartaren från Schiller. Detta för att ni ska kunna påbörja hjärt- och lungräddningen och rädda liv på er familjemedlem, kollega eller vem det än är som har drabbats av ett hjärtstopp. Både barn och vuxna kan drabbas av ett hjärtstillestånd. Det sker oftast helt utan förvarning. Därför är det viktigt att alltid ha rätt sorts elektroder till hands. 

   

   

  Väggfäste

  För att göra er hjärtstartare från Schiller så synlig och lättillgänglig som möjlig rekommenderar vi att ni köper ett väggfäste. Då kan ni montera fästet på väggen, placera hjärtstararen i en väska och hänga upp den. Kom ihåg att montera väggfästet på ett ställe där alla har tillgång till det. Fästet ska alltså inte skruvas upp inne i ett låst förråd eller liknande. 

   

   

  Tillbehörskit

  För att underlätta er livräddning har HLR-Hjälpen även olika kit med tillbehör. De kan till exempel innehålla bland annat en klädsax, en rakhyvel, handskar, torkkompresser och annat som underlättar för livräddningen. Förvara tillbehörskitet tillsammans med er hjärtstartare.

   

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag