Moms visas:
 • Svenska
 • Philips HeartStart HS1 tillbehör

  Det är viktigt att se till så att er hjärtstartar får rätt underhåll. Maskinen har en del tillbehör och vissa har kortare livslängd än andra. Genom att se till så att hjärtstartarens alla delar fungerar och inte är utdaterade kommer hjärtstartaren alltid att vara redo att användas.

  Väsentliga tillbehör till Philips HS1

  Det finns två produkter som är väsentliga för att Philips HS1 hjärtstartare ska fungera: elektroder och batteriet. Utan dessa går inte maskinen att använda. Även om hjärtstartaren står oanvänd ska den alltid underhållas och undersökas regelbundet, gärna en gång per år.

   

  Philips HS1 behöver rätt sorts batteri och det är viktigt att se till så att det inte är urladdat. Batteriet till Philips HS1 har en standby-tid på 4 år och är märkt med ett sista-insättningsdatum. Det är viktigt att rätt sorts batteri används. Detta batteri kan användas till hela 4 timmars användningstid. 

  Ett annat väsentligt tillbehör till Philips HS1 är de elektroder som klistras på bröstet på den person som drabbats av ett hjärtstopp. Elektroder som använts eller vars gel torkat ut måste bytas ut. Till Philips HS1 finns det elektroder både till vuxna och barn. HLR-Hjälpen garanterat minst två års hållbarhet på elektroderna. 

   

   

  Fler tillbehör till hjärtstartaren

  Andra tillbehör till Philips HS1 är bland annat ett tillbehörskit, väggfäste och olika väskor för förvaring. Ett tillbehörskit är viktigt för användningen. I ett tillbehörsskit brukar det bland annat finnas en sax, rakhyvel och handskar. Om den som blir sjuk har mycket kroppsbehåring behöver behandlaren eventuellt raka av håret innan hjärtstartaren används för att elektroderna ska fästa. 

  Ett väggfäste till hjärtstartaren är ett utmärkt val. Då kan den placeras synligt på väggen där alla kan se den. Vi har även olika väskor att placera hjärtstartaren i. De är olika utformade men gemensamt är att de skyddar hjärtstartaren från till exempel vatten och damm. Om ni väljer en större väska kan det även rymmas extra elektroder och extra batteri. 

  Som tillbehör till Philips HS1 har vi även programvara för att konfigurera enhetens funktion, säkerhetsplomber för infästning av hjärtstararen i en väggmontering så att den inte kan stjälas och ett larmat skåp.

  Om er hjärtstartare sitter på en offentlig plats är det bra att placera den i ett larmat skåp som högt ljuder om hjärtstartaren har hämtats. Det är även bra för stora kontor där den då kan påkalla hjälp från eventuella erfarna behandlare i närheten. 

   

   

  Rädda liv med rätt utrustad hjärtstartare

  Varje år avlider cirka 10 000 svenskar av ett hjärtstopp. Enligt en studie av Andersson och Rudin: http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:810118/FULLTEXT01.pdf, är det dock bara cirka 1 000 av dessa som avlider på ett sjukhus, resten avlider till exempel på arbetet eller i hemmet. Om en hjärtstartare hade funnits i närheten hade det kunnat vara en lägre siffra. Vid ett hjärtstopp är det viktigt att så snabbt som möjligt komma igång med hjärt- och lungräddning. Se till så att hjärtstartaren alltid finns i närheten och på en plats där den är enkel att komma åt. På en arbetsplats bör alla anställda veta var hjärtstartaren finns.

   

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag