Moms visas:
 • Svenska
 • Philips HeartStart FRx tillbehör

  För att er hjärtstartare Philips FRx alltid ska vara redo att använda i ett kritiskt läge är det av högsta vikt att den är väl underhållen. En hjärtstartare kan stå i flera år utan att bli använd. Därför är det viktigt att inte glömma bort den. Varje år bör en hjärtstartare undersökas för att se till så att fortfarande är funktionsduglig. En hjärtstartare som inte är funktionsduglig kan nämligen hindra att ni räddar liv.

  Viktiga tillbehör till Philips FRx

  Ett av de viktigaste tillbehören till Philips FRx är batteriet. Hjärtstartarens batteri har en livslängd på 4 år om den står i stand-by. Om den används har den 4 timmars användningstid. Batteriet har också en 5 års begränsning av ett sista-insättningsdatum. Även om hjärtstartaren står oanvänd ska den alltid underhållas och undersökas regelbundet, gärna en gång per år.

  Ytterligare ett mycket viktigt tillbehör till Philips FRx är dess elektroder som kommer i en elektrodkasett. Elektroderna har en livslängd på cirka två år, därefter bör de bytas ut. De ska också bytas ut vid varje användning. Den korta livslängden beror på att gelen torkar ut och att de då blir obrukbara. 

  För Philips FRx har vi även en barnnyckel. Den är viktig att ha till hands om ett barn ska behandlas. Den reducerar nämligen energinivån till att vara anpassad för barn under 8 år. 

   

   

  Fler tillbehör till hjärtstartaren

  Andra tillbehör till Philips FRx är bland annat ett tillbehörskit, väggfäste och olika väskor för förvaring. Ett tillbehörskit är viktigt för användningen. I ett tillbehörskit brukar det bland annat finnas en sax, rakhyvel och handskar. Vi har olika tillbehörskit ni kan välja mellan. De är utformade för att kunna ge en korrekt ditsättning av elektroder på personer som har kläder på sig eller mycket kroppsbehåring.

  Vi säljer även väggfästen för hjärtstartare. Ett väggfäste gör så att er Philips FRx blir väl synlig och hamnar i ögonhöjd. Placera gärna väggfästet på en plats där så många som möjligt rör sig. På så sätt vet alla var den befinner sig. En hjärtstartare ska alltid vara inom räckhåll.

  Vi har även olika väskor till Philips FRx. De hjälper till att skydda hjärtstartaren mot till exempel damm och vatten samtidigt som deras klarröda färg är enkel att lokalisera. 

   

   

  En funktionsduglig hjärtstartare räddar liv

  Det finns många tillbehör för Philips FRx, allt för att underlätta er användning och se till så att hjärtstartaren alltid är brukbar och funktionsduglig. Enligt en studie i akutvård: https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/89153/Sundelin_Christina_Wilkman_Anders.pdf?sequence=1&isAllowed=y, tycker många privatpersoner att det är svårt att veta hur en hjärt- och lungräddning ska utföras. De tvekar på sig själva, är rädda att göra fel och att misslyckas. Med våra hjärtstartare och dess enkla röstinstruktioner blir det dock enklare. Se bara till att alltid ha rätt tillbehör. 

  För att ni ska kunna rädda liv på er arbetsplats är det viktigt att hjärtstartaren alltid är redo, och det minsta som krävs är ett fungerande batteri och elektroder som fäster.

   

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag