Moms visas:
 • Svenska
 • Philips HeartStart FR2 tillbehör

  Vi har alla tillbehör ni behöver till er hjärtstartare Philips HeartStart FR2. För att er hjärtstartare alltid ska vara funktionsduglig är det viktigt att varje år se över dess tillbehör. Tillbehör till Philips HeartStart FR2 är bland annat elektroder och batteri. Dessa är de mest väsentliga tillbehören som alltid måste finnas. Därutöver har vi även andra tillbehör som underlättar användningen av er hjärtstartare.

  Tillbehör Philips HeartStart FR2

  Kom ihåg att alltid ha er hjärtstartare väl synlig oavsett om ni använder den offentligt, på en arbetsplats eller i hemmet. Ju fler som vet var hjärtstartaren är lokaliserad, desto större chans är det att den kommer till användning.

   

  Viktiga tillbehör till Philips HeartStart FR2

  En studie av Kristensson och Friberg skriver om hur viktigt det är att påbörja behandling med hjärt- och lungräddning samt hjärtstartare så snabbt som möjligt. Det elektriska kaos som uppstår i hjärtat vid ett hjärtstopp måste återställas med hjälp av en hjärtstartare. Ju fortare behandlingen med en hjärtstartare kan påbörjas, desto större är chansen att den sjuka personen överlever.

  Vi rekommenderar därför att ni köper ett väggfäste för er hjärtstartare. Då kan den placeras i ögonhöjd där den alltid är tillgänglig av så många som möjligt. 

  Andra viktiga tillbehör till Philips HeartStart FR2 är elektroder och batteri. Batteriet har en livslängd på 4 år när det är isatt och står på stand-by. Vid användning kan det användas i 4 timmar. Testa batteriets funktionsduglighet med jämna mellanrum. 

  För elektroder gäller cirka två års livstid. Därefter har dess förbrukningsdatum passerat och gelen på elektroderna har torkat ut. Då kan de inte längre fästa på kroppen vid användning vilket innebär att hjärtstartaren inte är funktionsduglig. Elektroderna måste även bytas efter att de använts. Vi har elektrodkassetter för vuxna samt elektroder till barn. På så sätt kan Philips HeartStart FR2 användas för såväl vuxna som barn med hjärtstopp. 

  Om ni har en stor arbetsplats där många rör sig, har vi ett 10-pack med elektroder som tillbehör till Philips HeartStart FR2. På så sätt finns det alltid elektroder som är redo att användas, oavsett hur ofta er hjärtstartare används. 10-packet gäller för vuxenelektroder.

   

   

  Fler tillbehör till hjärtstartaren

  Vi har fler tillbehör som kan användas tillsammans med hjärtstartaren Philips HeartStart FR2. Ett smidigt och bra tillbehör är bland annat ett tillbehörskit, även kallat för HLR-kit. Vi har olika kit i vårt utbud men de brukar innehålla bland annat en sax och ett rakblad. Med kitet kan ni då klippa upp kläder och raka av eventuell kroppsbehåring innan behandlingen med elektroderna påbörjas. Detta så att elektroderna ska få tillräcklig kontakt med huden. 

  Vi har även en programvara samt datakort som passar till er hjärtstartare. Med dessa tillbehör kan ni elektroniskt hantera händelser som registrerats av hjärtstartaren och lägga till händelsedetaljer. Själva datakortet placeras i hjärtstartaren och registrerar automatiskt data när den startas. Det som kan sparas är bland annat EKG. 

  Vilka tillbehör som ni vill ha till er hjärtstartare bestämmer ni själva. Det viktigaste är dock att alltid hålla den funktionsduglig.

   

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag