Moms visas:
 • Svenska
 • Lifetek AED7000 Tillbehör

  En hjärtstartare är en maskin som räddar liv. För att det ska kunna göras måste ni ha de rätta tillbehören och se till att hålla de uppdaterade.

  Tillbehör för AED7000

  Till en hjärtstartare AED7000 behövs bland annat elektroder och batteri. Vi på HLR-Hjälpen har alla tillbehör som ni kan tänkas behöva och ni kan beställa nya tillbehör när som helst.

   

  Enligt en artikel som publicerats i Läkartidningen: https://lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/artiklar-1/klinisk-oversikt/2015/03/allt-fler-hjartstartare-i-samhallet-men-fa-anvands/, finns det cirka 35 000 hjärtstartare runt om i Sverige. Cirka 70 % av alla hjärtstopp sker utanför sjukhus och med en hjärtstartare i närheten kan liv räddas. För att en hjärtstartare ska kunna användas måste den vara placerad så att den kan nås av alla – och när som helst. 

  Vi på HLR-Hjälpen rekommenderar därför att ni skaffar ett väggfäste för er hjärtstartare. Den passar utmärkt att placera en AED7000 på. Placera er hjärtstartare i en väska som skyddar den mot smuts och damm för att sedan hänga upp den på väggfästet. Med en väl synlig hjärtstartare ökar chansen för att den används i ett kritiskt läge.

   

   

  Viktiga tillbehör för AED7000

  HLR-Hjälpen har alla de tillbehör ni behöver för er hjärtstartare AED7000 Väsentliga tillbehör är bland annat elektroder och batteri. Ett batteri är ett tillbehör till AED7000 som regelbundet ska undersökas så att det fungerar. Hållbarheten för batteriet är 4–5 år i standby läge. Om hjärtstartaren används kan batteriets livslängd förkortas. 

  Ett tillbehör som måste införskaffas lite oftare är elektroder. Det är dessa ni fäster på den sjukes kropp för att påbörja behandlingen med hjärtstartaren. Elektroder för AED7000 har en livstid på cirka 18 till 24 månader. Därefter torkar dess gel ihop och de blir obrukbara. Se gärna till att ha ett par extra elektroder till hands så att ni alltid har tillgång till dessa om flera hjärtstopp skulle inträffa nära varandra.

  Vi har även barnelektroder till AED7000. Även dessa har en hållbarhet på 18–24 månader. 

   

   

  Tillbehörskit för AED7000

  För att underlätta er livräddning är ett tillbehörskit viktigt. Det finns olika tillbehörskit att välja mellan. De innehåller till exempel sax, handskar och rakhyvel. För att kunna fästa elektroder på kroppen är det väsentligt att kläderna på den sjuke personen avlägsnas. Detta kan ni enkelt göra med en sax. Om personen har mycket kroppsbehåring kan det också vara väsentligt att den avlägsnas med en rakhyvel. Annars riskerar elektroderna att inte få tillräckligt med fäste.

   

   

  Hjälp oss att rädda fler liv

  Vi på HLR-Hjälpen säljer hjärtstartare för att kunna rädda fler liv av den svenska befolkningen – men vi behöver er hjälp! Genom att införskaffa en hjärtstartare och de korrekta tillbehören kan fler liv räddas. Vem som helst kan drabbas av ett hjärtstillestånd, såväl vuxna som barn, gamla som unga. 

  Om den som drabbats av ett hjärtstillestånd får rätt hjälp redan inom några minuter ökar chansen för överlevnad. Använd hjärtstartaren och utför hjärt- och lungräddning till dess att ambulansen kommer och kan ta över livräddningen.

   

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag