Moms visas:
 • Svenska
 • Elektroder hjärtstartare

  Elektroder till din hjärtstartare är en av de två komponenter som behöver bytas ut regelbundet (den andra är batteriet).

  Vi har elektroder till de flesta modeller på marknaden. I menyn ovan kan ni välja tillbehör hjärtstartare och sedan er modell för att hitta rätt elektrod och tillbehör. Ni kan även söka på er modell i sökfältet så kommer tillbehör upp. Om ni är osäkra på vilken elektrod som passar till er hjärtstartare så får ni gärna skicka en bild på er hjärtstartare / elektrod så hjälper vi er att hitta rätt. Ni kan i sådana fall skicka till vår info adress: info@hlrhjalpen.nu.

  Produktfiltrering

  Elektroder till hjärtstartare har alla gemensamt att de har en gel som torkar ut med tiden samt förbrukas om elektroderna används / öppnas. Det är gelen som gör att elektroderna får kontakt med huden och därigenom kan hjärtstartaren analysera hjärtrytmen samt leverera en livräddande strömstöt som går från den ena elektroden till den andra genom hjärtat.

  FAQ

  Hur vet man om elektroderna behöver bytas?

  Det beror på vilken hjärtstartare man har. Ibland står sista förbrukningsdatum på elektrod förpackningen och ibland varnar hjärtstartaren genom ljud och / eller en symbol.

  Hur byter man elektroderna?

  Det beror på vilken hjärtstartare man det är oftast enkelt. En kontakt eller kassett dras ur för att ta loss de gamla elektroderna och de nya elektroderna ansluts istället. 

  Vad kan hända om inte byter elektroderna i tid?

  Hjärtstartaren kan bli obrukbar. Om elektroderna inte fäster kan den inte analysera hjärtrytmen eller det kan bli så att den livräddande strömstöten inte leds ordentligt genom hjärtat, utan strömmen istället leds ytligt och brännskador uppstår istället.

  Vad gör jag med de gamla elektroderna?

  De gamla elektroderna sorteras som elektronik på återvinningen.  

  Bör man ha två elektroder för säkerhetsskull?

  Det kan vara bra att ha ett par extra elektroder utfall att de inte fungerar eller man behöver använda flera innan man hunnit beställa nya. Tänk dock på att elektroderna blir obrukbara med tiden även om de inte används.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag