Moms visas:
 • Svenska
 • Batterier hjärtstartare

  Batterier till hjärtstartare är en av de två komponenter som behöver bytas ut regelbundet (den andra komponenten är elektroderna).

  Hos oss hittar du batterier till de flesta typer av hjärtstartare. Det är olika till alla modeller i stort sett så vilket du behöver beror på vilken modell av hjärtstartare som du har.

  Du kan söka på din modell i sökfältet eller välja tillbehör ovanför i menyn och sedan välja din modell. Om du är osäker på vilket batteri som passar din hjärtstartare kan du skicka en fråga till oss med bild på ditt batteri eller hjärtstartare så hjälper vi dig. Skicka till vår info adress: info@hlrhjalpen.nu.

  Batterierna håller oftast i flera år när de har installerats i hjärtstartaren, livslängden påverkas bland annat av om hjärtstartaren används och temperaturen den förvaras i.

  När det är dags att byta batteri indikerar de flesta hjärtstartare detta genom ett ljud eller symbol. Det kan till exempel vara en röst som säger byt batteri eller en symbol som visar ett urladdat batteri. Batterierna till hjärtstartare är oftast engångs batterier så de går inte att ladda upp. Det är för att säkerställa att batterierna har en tillräcklig livslängd.

  FAQ

  Hur byter man batterierna?

  Det är oftast enkelt och intuitivt hur man byter batteri i en hjärtstartare. Batteriet eller batterierna sitter innanför en skyddande lucka som lossas. Sedan lossar man helt enkelt batteriet och sätter i det nya. Kontrollera efter bytet att ljud och / eller status symbol visar att batteriet är OK.

  Vad händer om batteriet inte byts i tid?

  Förhoppningsvis finns det tillräckligt med ström för att använda hjärtstartaren men det kan vara så att det inte kommer att gå att starta den eller leverera tillräckligt antal strömstötar. Oftast varnar hjärtstartaren i god tid innan och det finns kraft kvar.

  Bör man ha två batterier för säkerhetsskull?

  De kan vara en bra ide. Batteriet som man har som extra batteri laddas heller inte ur förrän det installeras i hjärtstartaren. Det finns oftast ett datum på batteriet som visar senast när det ska installeras i hjärtstartaren för att hålla den rekommenderade längden. Detta är ofta flera år framåt i tiden.

  Vad gör jag med det gamla batteriet?

  Det gamla batteriet sorteras som batteri på återvinningen.

  Hur fungerar det att resa med hjärtstartaren eftersom det är batteri i den?

  De batterier som sitter i hjärtstartare är lithium batterier och dessa får generellt inte medtagas på passagerare flyg på grund av dess brandfarlighet. Innan du reser så är det viktigt att kontrollera med flygbolaget om det är tillåtet eller ej. Varje flygbolag kan ha sina egna regler. 

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag