Moms visas:
 • Svenska
 • ShockLink

  Att använda en ShockLink i träningssammanhang är enkelt. Ni ansluter er ShockLink till träningselektroder och till hjärtstartaren. När hjärtstartaren sedan ska ge en strömchock kommer ShockLinken att avaktivera strömmen, vilket innebär att själva dockan inte får någon ström i sig.

  HLR är en viktig kunskap för alla

  Att lära sig HLR är viktigt för alla yrkeskategorier. Såväl kontorsarbetare som byggnadsarbetare bör lära sig HLR och hur en hjärtstartare fungerar. Enligt en studie som analyserat ambulanspersonal, Trygghet i att genomföra HLR: http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:931868/FULLTEXT01.pdf, tycker även de att regelbunden träning av HLR är viktig för att bibehålla sina kunskaper och få ökad trygghet. HLR är alltså en utbildning som aldrig är onödig eller en dålig investering. Tvärtom kan en utbildning i HLR hjälpa till att rädda liv. 

  Även barn från och med 12 år kan delta i en HLR-kurs. Från denna ålder är de nämligen fysiskt kapabla att utföra bröstkompressioner. 

   

  Träna på en HLR-docka med ShockLink

  För att kunna erbjuda en så realistisk HLR-utbildning som möjligt med en hjärtstartare är det bra att använda en ShockLink. Med hjälp av en ShockLink kan ni nämligen träna med en hjärtstartare på en träningsdocka. På så sätt får deltagare testa att använda en hjärtstartare på en docka som liknar en människa – vilket gör träningssessionen mer verklighetstrogen och seriös. 

  Då kan de dessutom träna på var de ska placera elektroderna och andra viktiga egenskaper de bör lära sig.

  Genom att använda en ShockLink mellan elektroderna och hjärtstartaren kan ni använda de flesta träningsdockor för att utbilda i HLR med hjärtstartare på ett realistiskt sätt. Träningsdockan behöver alltså inte i sig kunna eliminera den ström som hjärtstartaren ger. 

   

  Adapter till ShockLink

  För att er ShockLink ska kunna användas med en hjärtstartare behöver den ibland en adapter. Vilken adapter som behövs beror på vilken typ av hjärtstartare ni har. HLR-Hjälpen erbjuder två typer av adaptrar för detta ändamål.

  Adapter ZOLL fungerar för AED Plus, AED Pro, R Series och X Series. Adapter Physio Control däremot fungerar för olika Physio Control-hjärtstartare. Om ni är osäkra på om ni behöver en adapter samt vilken ni i så fall ska beställa kan ni alltid kontakta oss på HLR-Hjälpen för hjälp. 

   

  Elektroder för ShockLink

  HLR-Hjälpen säljer även övningselektroder som kan användas med er ShockLink. Det finns två olika sorters övningselektroder, dels till vuxna och dels till barn. Vilken storlek ni behöver beror på om ni ska träna på att använda hjärtstartaren på en docka av vuxenstorlek eller på en docka av barnstorlek. 

  Med hjälp av en ShockLink kan ni alltså ansluta en skarp hjärtstartare till en träningsdocka. På så sätt kommer ni att kunna erbjuda en realistisk HLR-utbildning av mycket bra kvalitet.

  Text skriven och granskad av Jonathan Adolfssson, huvudinstruktör för våra HLR-utbildningar och certifierad utbildare inom hjärtstartare och första hjälpen. Läs mer om Jonathan på vår sida Om oss.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Handlar du som privatperson eller företag?

  PrivatpersonFöretag